Pasta rucola

Pasta rucola Pasta rucola 0 0 5 0

maart 21, 2015

Pasta rucola

Over pasta rucola

Pasta rucola is een lekker fris gerecht en perfect te eten op een lekkere lentedag of op een hete zomerdag. In dit recept wordt de rucola op een hele fijne manier gecombineerd met de pasta, zodat de rucola volledig tot haar recht komt. De tomaatjes zorgen voor een frisse zoete tegenhanger van de pittige rucola en over verse buffelmozzarella spreekt natuurlijk voor zich. Kleine tip, wees vooral niet te bescheiden met verse peper en zeezout. Geniet van dit lekkere gerechtje, pasta rucola! Buon appetito!

Een ander lekker recept waarin rucola de hoofdrol speelt, is spaghetti met rucolapesto!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 15 mins
  • 10 mins

    15 mins

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 4 personen

Ingrediënten

400g pasta

150g rucola

250g cherrytomaatjes

250g buffelmozzarella

Olijfolie van goede kwaliteit

Vers gemalen peper

Zeezout

Voorbereiding

1Voor de bereiding van pasta rucola beginnen wij met het wassen van de rucola. Laat de rucola vervolgens even drogen. Ondertussen heb je mooi de gelegenheid om de cherrytomaatjes per tomaatje in 4 of 8 stukjes te snijden. In dit recept hebben wij ervoor gekozen om dit in 8 stukjes te doen. Haal de buffelmozzarella uit het zakje, giet het vocht af en snij ook de buffelmozzarella in kleine blokjes.

Bereiding

1Breng een pan water aan de kook en zodra het water kookt doe je de pasta in de pan samen met wat zeezout. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking 'al dente', het is namelijk lekker als de pasta nog een bite heeft en vooral niet te klef is.

2Doe de rucola samen met een beetje olijfolie in een keukenmachine. Zet de keukenmachine aan, zodat de rucola in mooi kleine stukjes wordt gesneden. De rucola transformeert als het ware in een soort pesto, alleen dan zonder toevoeging van alle overige ingrediënten.

3Haal de rucola uit de keukenmachine en doe deze in een schaaltje samen met de tomaatjes en de buffelmozzarella. Voeg ook wat olijfolie toe samen met wat vers gemalen peper en zeezout. Zorg ervoor dat alle ingrediënten mooi gelijkmatig zijn verdeeld over de rucola.

4Proef nu of de pasta de gewenste textuur heeft. Zodra dit het geval is, giet je deze af in een vergiet. Doe de pasta gelijk terug in de pan en voeg het rucola mengsel toe. Roer het rucola mengsel gelijk door de pasta om te voorkomen dat deze gaat plakken.

5Serveer de pasta rucola op een mooi plat bord. Ongetwijfeld blijven er wat tomaatjes en buffelmozzarella achter in de pan. Deze kun je gewoon uit de pan pakken en mooi op het bord leggen de pasta rucola extra mooi te presenteren. Geniet in ieder geval van dit lekkere recept voor pasta rucola, buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.