Pastasaus zonder tomaat

Pastasaus zonder tomaat Pastasaus zonder tomaat 4 0 5 3

april 7, 2015

Pastasaus zonder tomaat

Pastasaus zonder tomaat

Pastasaus wordt in 9 van de 10 gevallen geserveerd op basis van een saus met daarin tomaat. Lang niet iedereen houdt hiervan en daarom is het maar goed, dat er voldoende alternatieven zijn om een lekkere pastasaus te maken zonder tomaat. Dit recept is eigenlijk niets anders dan een Italiaanse vleessaus welke ook wel 'Ragu' wordt genoemd. Deze vleessaus krijgt een krachtige authentieke smaak doordat je de wijn en de bouillon helemaal laat inkoken. En ja, in dit recept zit een heel klein beetje tomatenpuree, maar daar proef je niets meer van terug. De tomatenpuree dient enkel voor de balans in het gerecht en een heel klein beetje voor de kleur. Dit recept is daarom een absolute aanrader voor iedereen die houdt van een lekkere stevige pastasaus zonder tomaat. Buon appetito!

Bekijk ook onze andere recepten voor pastasaus.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 3 hrs
  • 10 mins

    3 hrs

  • Hoeveelheid: Pastasaus recept voor 4 personen

Ingrediënten

300g kalfsgehakt

15g boter

1 eetlepel olijfolie

50g ui

50g bleekselderij

50g wortel

400ml Italiaanse droge witte wijn

400ml kalfsbouillon

Zeezout

Vers gemalen peper

Verse peterselie

Voorbereiding

1Verwijder de schil van de ui en snij deze in kleine stukjes. Was de wortel en de bleekselderij en snij ook deze ingrediënten in kleine stukjes.

Bereiding

1Smelt de boter samen met de olijfolie in een koekenpan. Als het mengsel van boter en olijfolie heet is, doe je het gehakt in de pan. Bak het gehakt hard aan, zodat dit snel bruin en knapperig wordt.

2Draai het vuur wat zachter en voeg vervolgens ook de gesneden wortel, ui en bleekselderij toe. Bak deze ingrediënten ongeveer 5 minuten mee met het gehakt, zodat de smaken goed los kunnen komen.

3Blus de inhoud van de pan af met de witte wijn. Laat de wijn kort inkoken en voeg vervolgens de bouillon toe. Doe vervolgens ook gelijk wat zeezout en peper in de pan.

4Laat de pastasaus zonder tomaat in totaal 2 uur zachtjes pruttelen met de deksel op de pan, zodat de smaak van de saus zich goed kan ontwikkelen. Na 2 uur haal je de deksel eraf en laat je de saus helemaal inkoken. De pastasaus zonder tomaat is nu helemaal klaar. Uiteraard serveren bij een pastasoort naar keuze. Buon appetito!

Serveertip

1Eventueel kun je nog een klein beetje vals spelen door er wat tomatenpuree aan toe te voegen op het moment dat je ook de bouillon in de pan doet. Dit geeft de saus iets meer kleur en een klein beetje een zoetje.

Gerelateerde recepten

3 Reviews

Carla

februari 26, 2019

Fijn dat de tomaten puree een serveertip en geen vereiste is

fred bonthuis

mei 21, 2018

Erg goed we zijn net in Italië geweest dus nu zelf aan de slag

Carla

september 23, 2015

Dit recept is niet zonder tomaat. Er zitten geen hele tomaten in maar tomatenpuree is toch echt tomaat.

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.