Pesto zongedroogde tomaten

Pesto zongedroogde tomaten Pesto zongedroogde tomaten 5 0 5 4

maart 23, 2015

Pesto zongedroogde tomaten

Over pesto van zongedroogde tomaten

Pesto kom je tegenwoordig in veel variaties tegen. In dit recept maken wij pesto van zongedroogde tomaten en persoonlijk vonden wij het eindresultaat erg lekker! In de bereidingswijze van dit pesto recept wordt aangegeven dat je alle ingrediënten vijzelt. Indien je zelf niet over een vijzel beschikt, dan kun je natuurlijk ook uitwijken naar een staafmixer, blender of keukenmachine. Maar aangezien het woord pesto is afgeleid van het Italiaanse werkwoord 'pestare', wat stampen betekent, is de zongedroogde tomaten pesto op de foto gevijzeld. Waar je ook voor kiest, veel plezier met het maken van dit recept voor pesto van zongedroogde tomaten.

Op zoek naar meer pesto recepten..? Bekijk dan onze pagina met alle recepten voor pesto!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 15 mins
  • 5 mins

    15 mins

  • Hoeveelheid: pesto recept voor 4 personen

Ingrediënten

80g zongedroogde tomaten

20g basilicum

50g Parmigiano Reggiano

1 teen knoflook

20g pijnboompitten

Olijfolie

Zeezout

Vers gemalen peper

Voorbereiding

1Verwijder de blaadjes basilicum van het takje. Schaaf de Parmigiano Reggiano. Haal de teen knoflook uit zijn schil en snij deze in grove stukken. Hak de pijnboompitten alvast met wat fijner met scherp mes.

Bereiding

1Doe de zongedroogde tomaten in een vijzel en begin met stampen. Als de zongedroogde tomaten helemaal smeuïg zijn, dan doe je de blaadjes basilicum samen met de knoflook in de vijzel. Ga verder met stampen en als de zongedroogde tomaten en basilicum een geheel vormen, dan voeg je de pijnboompitten toe. En als ook de pijnboompitten niet meer zichtbaar zijn, doe je de Parmigiano Reggiano in de vijzel. Continueer het vijzelen en als er een mooie gladde pesto is, dan is het tijd om de pesto van zongedroogde tomaten af te 'monteren'.

2Voeg voldoende olijfolie toe zodat er een mooie olieachtige pesto ontstaat. Proef de pesto en op basis daarvan bepaal je hoeveel zeezout en vers gemalen peper je toevoegt. Proef de pesto nogmaals en als je tevreden bent over de smaak dan is de pesto van zongedroogde tomaten helemaal klaar. Indien er nog smaak ontbreekt, dan kun je natuurlijk gerust nog wat zeezout en peper toevoegen. Geniet in ieder geval van deze lekkere pesto van zongedroogde tomaten. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

5 Reviews

Tjerk Kleisma

september 21, 2016

Ciao Jet!

Bedankt voor je oplettende reactie.
Bij dit recept voeg je de knoflook gelijk toe samen met de blaadjes basilicum.

Saluti,

Tjerk
AllesOverItaliaansEten.nl

Jet

september 21, 2016

En wanneer voeg je de knoflook toe?

Karin

augustus 15, 2015

Erg lekker recept… TOP… ☺

Jeanet

maart 29, 2015

Deze is echt heel lekker. Snel gemaakt. Dag van tevoren om alles goed op elkaar in te laten werken. Echt een succesnummer.
Dank voor het recept!

Annelies

maart 29, 2015

Heel lekker en een makkelijk te maken pesto. Een aanrader voor bij je zelfgemaakte broodplankje!

Dit ga ik vaker doen..

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.