Spaghetti alla Carbonara

Spaghetti alla Carbonara Spaghetti alla Carbonara 4 0 5 4

maart 21, 2015

Spaghetti alla Carbonara

Over Spaghetti alla Carbonara

Spaghetti alla Carbonara is natuurlijk een van de bekendste Italiaanse recepten. Ondanks dat Spaghetti alla Carbonara weinig ingrediënten bevat is het toch best een lastig recept om te bereiden. Dit recept is niet helemaal de klassieke bereiding, maar eigenlijk een experiment. In dit recept voor Spaghetti alla Carbonara wordt alleen gebruik gemaakt van de eierdooiers en niet van het eiwit. En om heel eerlijk te zijn... niet onverdienstelijk! Doordat er alleen eigeel wordt gebruikt is de Carbonara saus nog romiger en de Pecorino en de pancetta doen de rest.

Durf je het toch niet aan om Spaghetti alla Carbonara te maken met eigeel..? Op AllesOverItaliaansEten.nl staat natuurlijk ook de klassieke bereiding voor Spaghetti Carbonara!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 20 mins
  • 10 mins

    20 mins

  • Hoeveelheid: spaghetti recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g spaghetti

3 eierdooiers

100g pancetta

50g pecorino

Zeezout

Vers gemalen peper

Verse peterselie

2 eetlepels olijfolie

Een klontje roomboter

Voorbereiding

1Voor het bereiden van Spaghetti alla Carbonara is het belangrijk om de ingrediënten klaar te zetten voordat je begint met koken. Snij de pancetta in kleine dobbelsteentjes. Scheid de eierdooiers van het eiwit en schaaf de Pecorino. Hak de peterselie helemaal fijn.

Bereiding

1Verwarm een koekenpan en als deze gloeiend heet is, doe je de roomboter en de olijfolie in de pan. Als de roomboter een mooie goud bruine kleur heeft en het schuim in de pan is verdwenen, doe je de pancetta in de pan. Bak de pancetta in ongeveer 15 tot 20 minuten knapperig.

2Zet een pan water op het vuur en als het water kookt, doe je de spaghetti in de pan met wat zeezout. Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking 'al dente'. Al dente houdt in dat de pasta net aan gaar is met een stevige bite.

3Als de pancetta in de pan zit en de spaghetti staat op het vuur, heb je de tijd om je volledig te concentreren op het maken van de Carbonara saus voor de Spaghetti alla Carbonara. Doe de 3 eierdooiers in een kommetje en klust deze met een vork. Vervolgens doe je de geschaafde Pecorino bij de geklutste eierdooiers samen met een snufje zeezout en lekker veel vers gemalen peper. Alles is nu klaar om de Spaghetti alla Carbonara construeren.

4Als je tevreden bent over de bite van de spaghetti, giet je deze af in een vergiet. Doe de spaghetti weer terug in de pan en zorg ervoor dat er ook een klein beetje kookvocht terug gaat in pan vanuit de vergiet. De spaghetti mag dus weer lekker nat terug de pan in. Het kookvocht is nodig om de saus van Spaghetti alla Carbonara wat meer structuur te geven, omdat er in deze Spaghetti alla Carbonara geen eiwit zit. Vervolgens doe je ook de pancetta samen met wat spekvet uit de pan bij de spaghetti en roer dit gelijk door de spaghetti. Doe nu het mengsel van de eierdooier, Pecorino, zeezout en versgemalen peper in de pan. Roer het mengsel snel door de spaghetti en beetje bij beetje zie je en heerlijk romige Spaghetti alla Carbonara ontstaan. De Spaghetti alla Carbonara is nu helemaal klaar.

5Als je tevreden bent over de bite van de spaghetti, giet je deze af in een vergiet. Doe de spaghetti weer terug in de pan en zorg ervoor dat er ook een klein beetje kookvocht terug gaat in pan vanuit de vergiet. De spaghetti mag dus weer lekker nat terug de pan in. Het kookvocht is nodig om de saus van Spaghetti alla Carbonara wat meer structuur te geven, omdat er in deze Spaghetti alla Carbonara geen eiwit zit. Vervolgens doe je ook de pancetta samen met wat spekvet uit de pan bij de spaghetti en roer dit gelijk door de spaghetti. Doe nu het mengsel van de eierdooier, Pecorino, zeezout en versgemalen peper in de pan. Roer het mengsel snel door de spaghetti en beetje bij beetje zie je en heerlijk romige Spaghetti alla Carbonara ontstaan. De Spaghetti alla Carbonara is nu helemaal klaar.

Gerelateerde recepten

4 Reviews

Blinkie

april 5, 2022

Het lijkt me heel lekker en we gaan het proberen

Sommige mensen…

juni 13, 2018

Mensen lezen het recept verkeerd en geven het daardoor 1 ster…

Tjerk Kleisma

oktober 15, 2015

Hoi Yvonne,

Leuk dat je dit recept voor Spaghetti alla Carbonara gaat maken. De olijfolie voeg je bij de roomboter voor het uitbakken van de pancetta. Hierdoor krijgt de pancetta een extra lekkere smaak. Ik ben benieuwd hoe het heeft gesmaakt.

Mvg,

Tjerk
AllesOverItaliaansEten.nl

Yvonne

oktober 15, 2015

Ik wil dit recept gaan maken, maar er staat bij de ingrediënten olijfolie maar nergens waar ik het moet gebruiken.

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.