Pizza met tomaat, mozzarella en basilicum

Pizza met tomaat, mozzarella en basilicum Pizza met tomaat, mozzarella en basilicum 0 0 5 0

augustus 11, 2017

Pizza met tomaat, mozzarella en basilicum

Over pizza met tomaat, mozzarella en basiliucm

Vroeger toen ik nog heel klein was, maakten we thuis bijna iedere week wel een keertje pizza. Vaak was dit op zondag! Met mijn moeder en mijn zusje gingen we dan aan het einde van de middag aan de slag. Het deeg wat we hiervoor gebruikten was afkomstig van een bekende leverancier van de supermarkt. Het advies op de verpakking was om een ovenplaat in te vetten en het deeg hierop uit te rollen. Dit deden we dan ook. Vervolgens verdeelden we de bodem in drie gelijke delen en alle drie mochten we hier ons eigen beleg naar keuze opleggen. Je kunt waarschijnlijk wel begrijpen dat we zelfs op maandag alweer uitkeken naar de zondag, want dan was het tijd voor pizza.

Toen ik gisteren zelf dit pizzaatje maakte, moest ik weer even terugdenken aan deze tijd. Het deeg maken we tegenwoordig zelf vers, maar het idee van een zelfgemaakte pizza blijft natuurlijk iets om naar uit te kijken!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 35 mins
  • Bereiding: 25 mins
  • 35 mins

    25 mins

  • Hoeveelheid: pizza recept voor 1 persoon

Ingrediënten

Voor het deeg

150 g bloem type 00

7 g gist

80 ml water

Een flinke snuf zeezout

Een klein beetje olijfolie

Voor de pizzasaus

400 g gepelde tomaten van Mutti

1 ui

1 teen knoflook

Een paar blaadjes basilicum

Verse oregano

Olijfolie

Overige ingrediënten

Mozzarella

Een paar blaadjes basilicum

Bereiding van het deeg

1Leg het meel op een houten ondergrond en voeg het gist toe samen met het zeezout. Vermeng het gist en het zeezout met je vingertoppen door het meel. Daarna voeg je ook het water toe en de olijfolie.

2Kneed het pizzadeeg net zo lang tot er een mooi elastisch deeg ontstaat. Zodra het deeg terugveert als je er zachtjes met je vingertoppen in duwt, dan stop je met kneden. Doe het deeg in een bowl, leg er een vochtige doek overheen en zet op een warme plek neer. Laat het pizzadeeg nu enige tijd rijzen.

Bereiding van de pizzasaus

1Verwijder de schil van de ui en de teen knoflook en snijd beide in fijne stukjes. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en fruit de ui, de sjalot en een eetlepel oregano een paar minuten, zodat de smaak goed loskomt.

2Voeg de gepelde tomaten toe in de pan en plet deze met een spatel of pollepel zodat er een saus ontstaat. Voeg gelijk wat zeezout toe voor de smaak samen met een handje basilicum. Wees hier niet te zuinig met het zeezout, want de pizzasaus is natuurlijk een belangrijke smaakmaker van dit gerecht.

3Laat de saus 10 tot 15 minuten lekker pruttelen op een laag vuurtje. Doe de inhoud van de pan in een staafmixer. Zet het apparaat aan en pureer, zodat er een mooie gladde saus ontstaat. De pizzasaus is nu klaar.

Bereiding van de pizza

1Rol het deeg uit op een stukje bakpapier. Voeg wat van de tomatensaus toe en beleg de pizza met mozzarella. Bak de pizza nu 15 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden.

2Haal de pizza uit de oven, beleg met wat blaadjes basilicum en deze pizza is helemaal af. Geniet van dit lekkere recept voor pizza met tomaat, mozzarella en basilicum. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.