Risotto alla Parmigiana

Risotto alla Parmigiana Risotto alla Parmigiana 0 0 5 0

maart 15, 2015

Risotto alla Parmigiana

Over Risotto alla Parmigiana

Risotto alla Parmigiana is risotto waarin Parmigiano Reggiano de hoofdrol voor zich opeist. Afhankelijk van je eigen smaak kun je bepalen hoe intensief de smaak wordt van de kaas. Wat wel aan te raden is, is om wel echte Parmezaan te gebruiken en goede kwalitatief hoogwaardige Italiaanse witte wijn. Alleen dan krijg je het lekkerste resultaat en dat is toch wat je wilt...?

Meer risotto recepten met Parmezaanse kaas vind je in ons overzicht met alle risotto recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 30 mins
  • 10 mins

    30 mins

  • Hoeveelheid: risotto recept voor 2 personen

Ingrediënten

160g Arborio risotto

25g roomboter

1 sjalot

100ml Italiaanse witte wijn

1l kippenbouillon

25g Parmigiano Reggiano kaas

Vers gemalen peper

Peterselie

Voorbereiding

1Snij het sjalotje, verwarm de kippenbouillon en schaaf de Parmigiano Reggiano. De hoeveelheid Parmigiano Reggiano is naar eigen smaak, ongeveer 60 gram voor een sterke smaak en circa 40 gram voor een iets minder intense smaak.

Bereiding

1Pak een pan met dikke bodem en hoge randen en verwarm deze op het vuur. Zodra de pan warm is, smelt je 20 gram van de boter en hierin fruit je de sjalot 2 minuutjes. Vervolgens doe je de risotto in de pan en laat je deze ook 2 minuutjes meebakken. Zorg ervoor dat de risotto helemaal vochtig is van de boter, hierdoor trekt de smaak van de boter helemaal in de risotto en krijgt deze een lekkere romige smaak. Blus het geheel af met de witte wijn. Gebruik hiervoor natuurlijk wel een Italiaanse wijn.

2Zodra de witte wijn is opgenomen door de risotto, voeg je 1 soeplepel kippenbouillon toe. Als de 1e soeplepel bouillon is geabsorbeerd door de risotto voeg je de volgende toe. Herhaal dit principe totdat de risotto bijna gaar is. Haal de risotto van het vuur, door de warmte en het vocht wat nog aanwezig is wordt de risotto vanzelf perfect. Breng ondertussen de risotto op smaak door de Parmigiano Reggiano en de laatste 5 gram boter erin te smelten en door verse peper toe te voegen. Serveer de risotto op een plat bord en garneer met een beetje verse peterselie. De Risotto alla Parmigiana is nu helemaal klaar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.