Risotto citroen

Risotto citroen Risotto met citroen 0 0 5 0

maart 19, 2015

Risotto met citroen

Over risotto met citroen

De liefhebbers van risotto komen ook gedurende de hete zomermaanden aan hun trekken op het gebied van risotto! Risotto met citroen is een echte frisse zomer risotto. Het zuurtje van de citroen doet wonderen om het basis recept voor risotto ineens een totaal andere dimensie te geven. Voorzie het gerecht van lekker veel peterselie om dit extra 'op te frissen'. Geniet in ieder geval van dit lekker recept voor risotto met citroen!

Toch op zoek naar een ander recept voor risotto en citroen? Bekijk dan ook onze andere risotto recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 30 mins
  • 10 mins

    30 mins

  • Hoeveelheid: risotto recept voor 2 personen

Ingrediënten

160g Arborio risotto

20g boter

1 sjalot

1 teen knoflook

100ml droge Italiaanse witte wijn

600ml kippenbouillon

1/2 citroen

20g Parmigiano Reggiano

Verse peper

Zeezout

Verse peterselie

Voorbereiding

1Snij de sjalot en knoflook in kleine stukjes en verwarm de bouillon.

Bereiding

1Smelt 15 van de 20 gram boter in een koekenpan of hapjespan met dikke bodem. Als de boter een mooie goudbruine kleur heeft fruit je de sjalot en knoflook 1 tot 2 minuten. Daarna doe je de risotto ook in de pan. Zorg ervoor dat de risotto helemaal vochtig is van de boter en bak de risotto ook 1 tot 2 minuten mee.

2Vervolgens blus je de risotto af met de droge Italiaanse wijn. Laat de wijn absorberen door de risotto en zodra dit het geval is, schep je de eerste soeplepel bouillon in de pan. Als ook de eerste soeplepel bouillon is opgenomen door de risotto, doe je de volgende in de pan. Blijf dit principe herhalen tot je tevreden bent over de textuur van de risotto. Het beste is om de pan van het vuur te halen als de risotto nog net niet gaar is. Door de warmte gaart de risotto vanzelf tot perfectie en hiermee voorkom je dat het te papperig wordt.

3Als je het vuur hebt uitgedraaid, breng je de risotto op smaak met het sap van de halve citroen, 15 van de 20 gram Parmigiano Reggiano, de resterende 5 gram boter en verse peper en desgewenst nog wat zeezout. Serveer de risotto op voorverwarmde borden. Strooi de laatste Parmigiano Reggiano samen met de verse peterselie over de risotto. De finishing touch is het malen van nog een klein beetje verse peper. Geniet van deze heerlijke risotto met citroen! Buon appetito!

Serveertip

1Serveertip numero 1: rasp wat schil van de citroen over de risotto nadat je deze hebt opgediend!

2Serveertip numero 2: tijdens het op smaak brengen van de risotto kun je ook 50 tot 75 ml creme fraiche toevoegen. De risotto wordt hier heerlijk romige van en krijgt een nog frissere smaak. Indien je dit doet, moet je wel iets extra Parmigiano Reggiano toevoegen om de smaak in balans te houden.

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.