Risotto met spinazie en geitenkaas

Risotto met spinazie en geitenkaas Risotto met spinazie en geitenkaas 5 0 5 1

maart 12, 2015

Risotto met spinazie en geitenkaas

Over risotto met spinazie en geitenkaas

Risotto met spinazie en geitenkaas is een lekkere stevige winter risotto met een uitgebalanceerde smaak! Weliswaar is risotto met spinazie en geitenkaas niet een typisch Italiaans risotto recept, maar het is wel gewoon erg lekker. Het romige van risotto gaat lekker samen met het zoetige en zurige van de geitenkaas, de bouillon en de Parmagiano Reggiano geven het gerecht voldoende zout en de spinazie is een enigszins bittere tegenhanger in het geheel. Kortom, een lekker recept dat meer dan de moeite waard is tijdens de koude wintermaanden!

Meer risotto recepten vind je in ons complete overzicht met risotto recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 30 mins
  • 10 mins

    30 mins

  • Hoeveelheid: risotto recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g Arborio risotto

40g boter

1 sjalotje

200ml droge witte wijn

1l groentebouillon

200g verse spinazie

50 tot 75g geitenkaas

25g Parmigiano Reggiano

Verse peper

Voorbereiding

1Ga goed georganiseerd te werk en zet eerst alle ingrediënten klaar, voordat je gaat koken. Snij de sjalotjes in kleine stukjes, verwijder de steeltjes van de spinazie en schaaf de Parmigiano Reggiano. Eigenlijk is het helemaal niet nodig om Parmigiano Reggiano te gebruiken in verband met de sterke smaak van de geitenkaas. Maar het hoort er gewoon in, dus daarom doen wij dit toch gewoon. Verwarm de groentebouillon.

Bereiding

1Smelt het grootste gedeelte van de boter in een pan met dikke bodem. Bewaar een klein beetje boter om op het eind in de risotto te laten smelten. Fruit het sjalotje ongeveer 2 minuutjes in de boter en bak daarna de risotto 2 minuutjes mee. Zorg ervoor dat de risotto de boter goed opneemt, hier wordt de risotto lekker romig van.

2Blus het geheel af met de witte wijn. Als de witte wijn is geabsorbeerd door de risotto, voeg je soeplepel voor soeplepel de groentebouillon toe. Als de ene soeplepel bouillon is opgenomen door de korrels, voeg je de volgende toe. Door dit soeplepel voor soeplepel te doen hou je controle over de garing van de risotto.

3In een andere koekenpan verwarm je een beetje olijfolie. Als de olijfolie goed warm is, smoor je hierin de spinazie kort. Na ongeveer 3 minuten is de spinazie volledig geslonken en haal je deze van het vuur. Probeer nu om zoveel mogelijk vocht van de spinazie uit de pan te laten lopen, voordat je de spinazie in de risotto verwerkt.

4Als de korrel nagenoeg gaar is, haal je de risotto van het vuur. Roer de spinazie door de risotto en smelt daarna ongeveer 50 gram van de geitenkaas en een paar kleine klontjes boter in de pan. Breng de risotto op smaak met een beetje verse peper. Schenk nu nog 1 keer een heel klein beetje bouillon in de pan en laat de risotto dan 2 tot 3 minuutjes rusten. De risotto met spinazie en geitenkaas is nu klaar om te serveren! Buon appetito!

Serveertip

1Garneer de risotto met spinazie en geitenkaas met wat overgebleven geitenkaas. Dit geeft het recept een extra smaakexplosie in je mond! Enjoy!

Gerelateerde recepten

1 Review

Tamara

mei 17, 2021

Super lekker

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.