Risotto met pesto en walnoten

Risotto met pesto en walnoten Risotto met pesto en walnoten 0 0 5 0

mei 16, 2015

Risotto met pesto en walnoten

Over risotto met pesto en walnoten

Risotto met pesto en walnoten is een leuk recept met daarin een heleboel smaken verwerkt die prima samen gaan. Vaak wordt risotto met witte wijn gemaakt, maar in dit recept voor risotto met pesto is gekozen voor Prosecco. Dit geeft de risotto net even een andere smaak en deze past perfect bij de walnoten en de pesto waarin de walnoten ook prominent aanwezig zijn.

De pesto die je voor dit risotto recept maakt is een walnotenpesto. Dit betekent dat het hoofdingrediënt van de pesto de walnoten zijn en niet de peterselie. Bij een 'normale' pesto is vaak de basilicum of de peterselie het hoofdbestanddeel, maar bij deze pesto is die rol weggelegd voor de walnoten. De pesto ziet er weliswaar groen uit, maar je proeft die lekkere notige smaak. En die notige smaak komt ook nog eens terug in de risotto, doordat je een paar walnoten wat extra garing geeft die gelijk in de smaak van de risotto trekt. Al met al is dit recept voor risotto met pesto en walnoten erg leuk om te maken en bovendien gewoon erg lekker.

Meer lekkere risotto recepten vind je in ons volledige overzicht met lekkere risotto recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 30 mins
  • 10 mins

    30 mins

  • Hoeveelheid: Risotto recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g risotto

Olijfolie

Boter

1 sjalot

200ml Prosecco

500ml kippenbouillon

50g Grana Padano kaas

Verse peper

Zeezout

1 teen knoflook

Een flinke hand peterselie

10 walnoten

Voorbereiding

1Verwijder de schil van de sjalot en snij de sjalot in kleine stukjes. Verwarm de kippenbouillon en schaaf de Parmezaanse kaas. Verwijder de schil van de knoflook en snij hier een kwart van af voor de pesto. Kraak de walnoten en haal de walnoten uit de harde schil.

Bereiding

1Pak een koekenpan en doe de walnoten hierin. Rooster de walnoten 5 tot 10 minuten, zodat de walnoten open gaan staan en de olie los komt. Zodra dit het geval is, haal je de walnoten uit de pan en laat je deze terug koelen.

2Terwijl je de walnoten aan het roosteren bent voor de pesto, zet je een pan op het vuur voor de risotto. Doe flink wat olijfolie in de pan samen met een lekkere klont boter. Als het mengsel van olijfolie en boter heet is, fruit je de sjalot hier 2 tot 3 minuten in.

3Vervolgens doe je de risotto in de pan. Meng de risotto goed met de inhoud van de pan, zodat de korrels worden bedekt met een mooi laagje van de olijfolie en boter. Na ongeveer 2 minuten ziet de risotto er glazig uit.

4Blus de risotto af met de Prosecco. Laat de Prosecco rustig absorberen door de risotto. Op het moment dat de Prosecco volledig is opgenomen, schep je de eerste soeplepel bouillon bij de risotto. Als ook de eerste soeplepel is opgenomen, herhaal je dit principe net zo lang tot de risotto nagenoeg gaar is. Zodra dat het geval is, haal je de pan van het vuur.

5Terwijl je de bouillon toevoegt, kun je rustig de pesto maken, maar blijf de risotto ondertussen wel regelmatig roeren. Doe een kwart van de knoflook in een vijzel samen met een snufje zeezout en stamp dit helemaal fijn. Voeg vervolgens ook de peterselie, 8 van de 10 afgekoelde walnoten en als laatste de Parmezaanse kaas toe. Zodra het ene ingrediënt helemaal is fijn gestampt in de vijzel, dan voeg je het volgende ingrediënt toe. Maak de pesto af door lekker wat olijfolie toe te voegen en op smaak te brengen met wat peper en zeezout.

6Als het goed is, is de pesto klaar en heb je de pan met risotto net van het vuur gehaald. Hak de resterende 2 walnoten in grove stukken en doe deze in de risotto. De walnoten krijgen hierdoor nog wat garing en geven de risotto een notige smaak.

7Voeg ook de Parmezaanse kaas toe samen met een lekkere klont koude boter. Dit bindt de risotto en hier wordt dit gerecht lekker romig van.

8Serveer de risotto en schep er een klein beetje pesto boven op. Als je nog wat peterselie en walnoten overhebt, dan kun je de risotto met pesto hiermee garneren, zodat het bordje er extra mooi uit ziet. Dit recept voor risotto met pesto en walnoten is nu helemaal klaar. Enjoy & buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.