Risotto met broccoli

Risotto met broccoli Risotto met broccoli 0 0 5 0

maart 24, 2015

Risotto met broccoli

Over risotto met broccoli

Risotto met broccoli is een van de vele variaties die mogelijk is met risotto. In dit recept voor broccoli worden de risotto en broccoli afzonderlijk van elkaar bereid. Voor de risotto geldt het basis recept voor risotto. In ons vorige risotto recept, risotto met spinazie, liep ik er tegenaan dat er geen groentebouillon in huis was en is er runderbouillon gebruikt. Aangezien ook broccoli een groene groente is, leek het mij niet verkeerd om dit nog een keer te herhalen, ook al is er inmiddels ook weer groente bouillon op voorraad.

De broccoli wordt in dit recept even kort 'al dente' gekookt en daarna gepureerd. Als de risotto bijna klaar is, roer je de gepureerde broccoli door de risotto. Hierdoor krijgt de risotto een mooie groene kleur en smaakt ook ieder hapje van de risotto naar broccoli risotto. Bovendien ziet het er ook mooier uit dan een verzameling broccoli roosjes in de risotto, althans... dat is onze mening. Anyways... veel plezier met het bereiden van dit lekkere recept voor risotto met broccoli.

Op zoek naar meer lekkere risotto recepten..? Bekijk dan ons volledige overzicht met risotto's!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 20 mins
  • 10 mins

    20 mins

  • Hoeveelheid: risotto recept voor 2 personen

Ingrediënten

5 handjes risotto

1 broccoli

1 ui

100ml Italiaanse droge witte wijn

750ml runderbouillon

30g boter

Vers gemalen peper

Zeezout

50g Parmigiano Reggiano

Voorbereiding

1Snij de stronk van de broccoli en daarna de rest van de broccoli in kleine stukjes. Dit mag best op grove wijze, dit hoeven niet allemaal perfecte roosjes broccoli te zijn. Verwijder de schil van de ui en snij deze in kleine stukjes. Schaaf de Parmigiano Reggiano en verwarm de bouillon.

Bereiding

1Kook de broccoli in een paar minuten 'al dente'. Als de broccoli voldoende gaar is, giet je deze af en pureer je de broccoli in een staafmixer. De broccoli hoeft niet super glad te zijn, maar het moeten in ieder geval geen roosjes meer zijn. Als je hiermee klaar bent, zet je de broccoli aan de kant en begin je met de risotto.

2Doe 25 van de 30 gram boter in een koekenpan. Verwarm de boter en als deze gloeiend heet is, doe je de ui in de pan. Fruit de ui ongeveer 2 tot 3 minuten. Voeg vervolgens de risotto bij de ui en roer goed door. Als alle korrels risotto zijn bedekt met een laagje vocht uit de pan, dan blus je de risotto af met de Italiaanse droge witte wijn.

3Vanaf dit moment begint het echte koken van de risotto. Zodra de wijn is geabsorbeerd, voeg je een soeplepel bouillon toe. Als ook de eerste soeplepel bouillon is geabsorbeerd, blijf je het principe herhalen. Iedere keer als de bouillon helemaal is opgenomen door de risotto, schep je er dus weer een beetje bij. Na 16 tot 18 minuten is de risotto nagenoeg gaar.

4Haal de pan van het vuur en roer de broccoli door de risotto. Doe dit al als de risotto bijna gaar is, de risotto gaart namelijk vanzelf verder. Voeg vers gemalen peper en zeezout toe en smelt de laatste 5 gram boter en de Parmezaanse kaas in de risotto. Proef of je tevreden bent over de smaak. Afhankelijk van wat je proeft, kun je altijd beslissen om meer peper, zout of kaas toe te voegen. Dit recept voor risotto met broccoli is nu helemaal klaar.

5Dien de risotto op en schaaf er nog een klein beetje Parmagiano Reggiano overheen. Pak nog een keer de pepermolen en maal er nog wat verse peper op. En als je ook nog peterselie in huis hebt, kun je hier ook nog een beetje van over de risotto strooien voor een mooi en smaakvol effect. Geniet van dit lekkere recept voor risotto met broccoli. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.