Risotto met gekarameliseerde ui

Risotto met gekarameliseerde ui Risotto met gekarameliseerde ui 4 0 5 2

maart 25, 2015

Risotto met gekarameliseerde ui

Over risotto met gekarameliseerde ui

Risotto kun je op ontzettend veel verschillende manieren bereiden. In het voorjaar en in de zomer worden er vaak wat lichtere risotto's bereid, terwijl in het najaar en in de winter risotto lekker stevig mag zijn met robuuste smaken. Dit laatste geldt ook voor dit recept voor risotto met gekarameliseerde ui. De belangrijkste smaakmakers in dit recept zijn natuurlijk de gekarameliseerde ui in combinatie met de verse worsten welke heerlijk samen gaan met de gesmolten Parmigiano Reggiano. Geniet van dit lekkere recept voor risotto met gekarameliseerde ui en verse worsten. Buon appetito!

Op zoek naar meer risotto recepten..? Bekijk dan ons volledige overzicht met risotto recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 30 mins
  • 10 mins

    30 mins

  • Hoeveelheid: risotto recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g risotto

2 uien

2 verse worsten van de slager

100ml Italiaanse droge witte wijn

750ml kippenbouillon

50g Parmigiano Reggiano

Vers gemalen peper

Verse peterselie

30g boter

Voorbereiding

1Verwijder de schil van de uien. Snij een ui in kleine stukjes en de andere in ringen. Verwarm de kippenbouillon en schaaf de Parmigiano Reggiano alvast. Snij de verse peterselie zo fijn als mogelijk.

Bereiding

1Verwarm ongeveer 25 van de 30 gram boter in een koekenpan met dikke bodem. Als de boter heet is, bak je de worsten hard aan in de pan. Vervolgens doe je de kleine stukjes ui in de pan. Bak de ui ongeveer 2 tot 3 minuten, zodat deze zacht wordt en smaak afgeeft. Daarna doe je de risotto in de pan. Bak de risotto kort mee met de ui. Als alle korrels van de risotto zijn bedekt met een dun laagje boter uit de pan, blus je het geheel af met de witte wijn.

2Nadat je met de witte wijn de risotto hebt afgeblust, zet je op een andere pit nog een koekenpan op het vuur. In deze koekenpan bak je de ringen ui gedurende de kooktijd van de risotto. Strooi wat peper en zeezout op ui en bak de ui langzaam helemaal bruin.

3Terwijl je de ui op het vuur hebt gezet, is de witte wijn als het goed is volledig opgenomen door de risotto. Doe een soeplepel bouillon in de pan en laat ook deze helemaal absorberen door de risotto. Iedere keer als de bouillon is opgenomen, voeg je een volgende soeplepel bouillon toe. De risotto is na ongeveer 16-18 minuten nagenoeg gaar. Controleer dit door de risotto te proeven.

4Haal de pan van het vuur en schep nog een halve soeplepel bouillon in de pan. Doordat de risotto gloeiend heet is en er nog voldoende vocht in de pan zit, gaart deze vanzelf verder tot een perfecte korrel. Ondertussen kun je de risotto helemaal 'af monteren'. Maal lekker wat peper over de risotto, doe de Parmezaanse kaas samen met de resterende 5 gram boter in de pan en roer de gekarameliseerde uien door de risotto.

5De risotto met gekarameliseerde ui is nu helemaal klaar. Garneer met de verse peterselie en eventueel kun je er ook nog wat Parmigiano Regiano overheen strooien. Geniet van dit stevige winterse risotto recept. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

2 Reviews

Corine

januari 5, 2019

Leuk recept. Ik vond het met de aanbevolen bouillon veel te zout.

Jacques

december 27, 2018

Heel erg lekker gerecht en als je de tijd neemt en het recept goed volgt makkelijk te maken. Pas op met de bouillon dat hij niet te zout wordt.

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.