Risotto met citroen

Risotto met citroen Risotto met citroen 0 0 5 0

maart 15, 2015

Risotto met citroen

Over risotto met citroen

Risotto met citroen is natuurlijk het ultieme risotto recept voor in het voorjaar, lekker fris en te combineren met ingrediënten die je zelf lekker vindt. De citroen zorgt voor de lekkere frisse bite die altijd zo welkom is in het voorjaar of de zomer. De overige hoofdrolspelers kun je gewoon zelf kiezen en in dit geval is er gekozen voor champignons en gebakken kip.

Andere recepten met risotto en citroen vind je in ons overzicht met risotto recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 30 mins
  • 10 mins

    30 mins

  • Hoeveelheid: risotto recept voor 3 tot 4 personen

Ingrediënten

350g Risotto Arborio

2 eetlepels olijfolie

1 teentje knoflook

2 sjalotten

250g champignons

100ml droge witte wijn

1l kippenbouillon

1/2 citroen

Verse peper

Parmigiano Reggiano

Klontje roomboter

Peterselie

Voorbereiding

1Snij de sjalotjes, het knoflookje en de champignons in kleine stukjes en verwarm de bouillon.

Bereiding

1Doe de eetlepels olijfolie in een koekenpan en verwarm deze. Gooi de ui en knoflook in de olijfolie en fruit deze tot deze een mooie kleur krijgen. Doe de champignons ook in de koekenpan en bak deze een paar minuutjes. Daarna gaat ook de risotto in de pan. Alle korrels van de risotto moeten rondom vocht pakken van de olie. Blus af met witte wijn en laat deze helemaal opnemen door de risotto.

2Doe vervolgens de 1e soeplepel bouillon in de pan. Ook de bouillon moet helemaal zijn opgenomen door de risotto, voordat je de volgende soeplepel eraan toe kan voegen. Herhaal dit net zo lang tot dat de risotto bijna gaar is. Pers de halve citroen uit in de pan, maar zorg er wel voor dat eventuele pitten niet in de pan terecht komen. Laat ook het vocht van de citroen opnemen door de risotto. Mocht de risotto nog niet gaar zijn, dan kun je nog een soeplepel bouillon toevoegen. Als de risotto klaar is, doe je het vuur uit. Voeg naar smaak peper toe en smelt de Parmigiano en de boter in het gerecht.

3Laat de risotto nu even rusten met de deksel op de pan. Na ongeveer 3 minuten is de risotto met citroen klaar om te serveren. Maak het gerecht af door er verse peterselie overheen te strooien. Buon appetito!

Serveertip

1Dit gerecht is ook erg lekker met gebakken kip. Marineer blokjes kipfilet in olijfolie en het vocht van de andere helft van de citroen samen met zout en peper. Bak de kip hard aan in de pan tot dat deze aan beide kanten bruin is. Blus na 2 tot 3 minuten af met een heel klein scheutje witte wijn. Laat nog een paar minuutjes doorbakken tot dat het vocht van de wijn helemaal is verdampt. Strooi de kip over de risotto.

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.