Risotto met prei

Risotto met prei Risotto met prei 0 0 5 0

maart 15, 2015

Risotto met prei

Over risotto met prei

Risotto met prei is een mooie combinatie. Prei is van zichzelf een vochtige groente en dit komt de smaak van de risotto alleen maar ten goede, mits je dit op de juiste wijze bereid. De truc is om de prei tijdens het bakken de tijd te geven om zijn vocht te verliezen. Als je de risotto lang genoeg mee bakt in het vocht van de prei, krijgt de risotto de kans om de smaak van de prei helemaal op te nemen. Hierdoor ontstaat preirisotto en de prei en de risotto vormen 1 geheel. Doe je dit niet dan heb je risotto met daarin prei...

Toch op zoek naar een ander lekker risotto gerecht..? Ga dan snel naar ons overzicht voor meer risotto recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 30 mins
  • 10 mins

    30 mins

  • Hoeveelheid: risotto recept voor 2 personen

Ingrediënten

180g Carnaroli risotto

25g roomboter

1 sjalot

1 grote prei

100ml droge witte wijn

1l groentebouillon

20g Parmigiano Reggiano

Verse peper

Voorbereiding

1Snij de sjalot in kleine stukjes en de prei in hele dunne ringen. In principe kun je de volledige prei gebruiken, maar zorg er wel voor dat je deze goed wast. Schaaf de Parmigiano Reggiano en verwarm de groentebouillon.

Bereiding

1Gebruik een pan met dikke bodem voor het bereiden van de risotto met prei. Zet de pan op het vuur en verwarm deze. Als deze warm is smelt je 20 gram van de roomboter en hierin fruit je de stukjes sjalot ongeveer 2 minuten. Doe daarna de prei in de pan en laat de prei ook circa 2 minuten meebakken, zodat het vocht uit de prei komt. Voeg de risotto bij de sjalot en de prei, roer het geheel goed door en laat wederom 2 minuten bakken. Het vocht van de boter en de prei krijgt nu de kans om in de risotto te trekken zodat er een perfecte smaak tot stand komt.

2Blus het geheel af met Italiaanse droge witte wijn en laat het vocht van de wijn opnemen door de risotto. Als de wijn volledig is opgenomen, schep je de eerste soeplepel groentebouillon in de pan. Als ook de bouillon is opgenomen doe je de volgende soeplepel erbij. Blijf dit herhalen tot de risotto bijna gaar is. Haal de pan van het vuur, voeg de Parmigiano Reggiano, de roomboter en wat verse peper toe. Laat de risotto nog ongeveer 5 minuten rusten, voordat je deze serveert. Door de warmte en het vocht wat nog in de risotto zit, gaart deze nog een beetje na en wordt de risotto helemaal perfect gaar.

3Serveer de risotto met op een bord en garneer met een klein beetje Parmigiano Reggiano. De risotto met prei is nu helemaal af en klaar om op te dienen. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.