Tomaten risotto met basilicum

Tomaten risotto met basilicum Tomaten risotto met basilicum 5 0 5 3

maart 23, 2015

Tomaten risotto met basilicum

Over tomaten risotto met basilicum

Tomaten risotto met verse basilicum is echt zo'n lekker recept voor in de zomer. In het overzicht met ingrediënten staat aangegeven dat je 400 gram gepelde tomaten moet gebruiken. Eventueel kun je er ook voor kiezen om verse tomaten te gebruiken. Als je daarvoor kiest, moet je alleen de hoeveelheid verdubbelen naar 800 gram en het velletje en de pitjes van de tomaten verwijderen. Het gebruik van verse basilicum geeft recepten met tomaat altijd net dat beetje extra, dus in dit recept voor risotto met tomaat mag dit ook zeker niet ontbreken. Veel plezier toegewenst met het bereiden van dit recept voor tomaten risotto met basilicum. Buon appetito!

Bekijk ook ons volledige overzicht met al onze risotto recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Bereiding: 30 minuten
  • 10 minuten

    30 minuten

  • Hoeveelheid: risotto recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g risotto

1 ui

1 teen knoflook

100ml Italiaanse droge witte wijn

30g boter

400g gepelde tomaten

750ml groentebouillon

50g Parmigiano Reggiano

Vers gemalen peper

Zeezout

10 takjes basilicum

Voorbereiding

1Verwijder de schil van de ui en de knoflook en snij deze in kleine stukjes. Haal de blaadjes basilicum van de takjes. Verwarm de groentebouillon en schaaf de Parmigiano Reggiano alvast.

Voorbereiding

1Smelt 25 van de 30 gram boter in een koekenpan met dikke bodem. Zodra de boter is gesmolten en flink heet is, doe je de ui en de knoflook in de pan. Fruit de ui en knoflook even kort. Doe vervolgens de risotto in de pan en bak de risotto een paar minuten mee.

2Als de korrels van de risotto er mooi glazig uitzien, blus je de inhoud van de pan af met Italiaanse droge witte wijn. Laat de wijn volledig opnemen door de risotto. Zodra dit het geval is, doe je de gepelde tomaten in de pan bij de risotto. Kneus de blaadjes basilicum en doe deze ook in de pan. Hak de tomaten fijn in de pan en laat het vocht cq saus net als de wijn helemaal opnemen door de risotto. Als laatste voeg je soeplepel voor soeplepel de bouillon toe. Als de bouillon van 1 soeplepel volledig is geabsorbeerd, voeg je de volgende toe. Dit principe blijf je herhalen tot de risotto echt nagenoeg gaar is en dus nog wat bite heeft.

3Haal de pan tomaten risotto van het vuur. De risotto is nu zo heet en bevat zoveel vocht dat deze vanzelf verder gaart tot een perfecte korrel. Terwijl dit proces gaande is, 'monteer' je de risotto met tomaten door de laatste 5 gram boter, vers gemalen peper en de Parmigiano Reggiano in de pan te doen. Roer alle ingredienten goed door elkaar en proef de risotto. Eventueel kun je nog wat zeezout toevoegen voor nog meer smaak.

4Als de smaak goed is, serveer je de risotto. Schaaf er nog een klein beetje Parmigiano Reggiano overheen en garneer tot slot met nog 1 blaadje basilicum. Het is natuurlijk altijd leuk om zoveel mogelijk ingrediënten te laten zien die ook in de risotto zitten verstopt. Geniet van dit recept voor tomaten risotto met basilicum! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

4 Beoordelingen

Tjerk Kleisma

juni 28, 2016

Ciao Astrid!

Klinkt lekker om de tomaten eerst in de oven te doen!
Beetje olijfolie, peper en zeezout erbij voor extra veel smaak…?

Saluti,

Tjerk
AllesOverItaliaansEten.nl

Astrid

juni 28, 2016

Ik doe bak met verse tomaten in stukken in oven , door staafmixer en die gebruik ik samen met de bouillon in de risotto. Heerlijk was het. De bouillon was ook paddenstoelen en groenten gemengd.

Riekie

april 26, 2016

Geweldig. Ik maak dit nu al maanden en het is iedere keer weer heerlijk.

Tip: voeg tuinerwtjes toe!

Michel

oktober 11, 2015

Eenvoudige bereiding maar erg lekker!

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.