Truffelrisotto

Truffelrisotto Truffelrisotto 5 0 5 2

maart 25, 2015

Truffelrisotto

Over truffelrisotto

Zoals bekend kun je met risotto op veel manieren variëren. Een van de lekkerste recepten voor risotto is truffelrisotto. Truffel staat natuurlijk bekend als een erg delicaat product met een flink prijskaartje. Daarnaast is het erg lastig om in Nederland verse truffel te bemachtigen. Om dit recept voor truffelrisotto voor een ieder toegankelijk te houden is er voor gekozen om truffeltapenade te gebruiken. Truffeltapenade kun je doorgaans vinden bij de betere Italiaanse delicatessenwinkels.

Maar mocht je toch in de gelegenheid zijn om verse truffel te bemachtigen.... Nou, in dat geval dan snij je een klein stukje van de truffel en hak je deze in kleine stukjes. Zodra de risotto klaar is, roer je dan de truffel door de risotto. En indien je ook over een truffelschaaf beschikt dan maak je de truffelrisotto af door er een paar plakjes truffel overheen te schaven. Buon appetito!

Op zoek naar meer lekkere risotto recepten? Bekijk dan ons volledige overzicht met recepten voor risotto!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 30 mins
  • 10 mins

    30 mins

  • Hoeveelheid: risotto recept voor 2 personen

Ingrediënten

160g risotto

30g roomboter

1 ui

100ml Italiaanse droge witte wijn

500ml paddenstoelenbouillon

30g Parmigiano Reggiano

Verse peterselie

1 eetlepel truffeltapenade

Voorbereiding

1Verwijder de schil van de ui en snij de ui in hele kleine stukjes. Verwarm de paddestoelenbouillon en schaaf de Parmigiano Reggiano alvast.

Bereiding

1Verwarm 25 van de 30 gram boter in een koekenpan. Als de boter goed heet is, doe je de kleine stukjes ui in de pan. Bak de ui 1 tot 2 minuten, zodat de smaak lekker los komt. Doe vervolgens ook de risotto in de pan en bak deze kort mee tot de korrels glazig zijn.

2Blus de risotto af met de Italiaanse droge witte wijn. Dit hoeft geen top wijn te zijn, een flesje Pinot Grigio van 5 tot 6 euro, doet het prima. Laat de wijn opnemen door de risotto. Als de risotto volledig is geabsorbeerd, schep je de eerste soeplepel bouillon in de pan. Zodra ook de bouillon is opgenomen door de risotto, dan schep je de volgende soeplepel bouillon in de pan. Herhaal dit proces net zo lang tot de risotto nagenoeg gaar is.

3Het aller belangrijkste voor een goede risotto is dat je de pan van het vuur haalt, zodra je ook maar enigszins het gevoel hebt, dat de risotto bijna (maar net niet helemaal) gaar is. Schep dan nog 1x een kleine soeplepel bouillon bij de risotto en je zult merken dat de risotto vanzelf verder gaart tot een perfecte korrel. Terwijl dit proces gaande is, heb je voldoende tijd om de laatste 5 gram boter samen met de Parmezaanse kaas te smelten in de risotto.

4Om dit recept voor truffelrisotto helemaal af te maken, schep je 1 eetlepel truffeltapenade in de risotto. Roer de truffel door de risotto zodat de truffeltapenade mooi gelijkmatig is verdeeld. Dit recept voor truffelrisotto is nu helemaal klaar. Geniet van deze heerlijke romige truffelrisotto. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

2 Reviews

matty

september 29, 2017

heerlijk.
PS waar heb jij de peterselie gelaten?

Mathilde

mei 8, 2016

Erg goed gelukt! En genoten

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.