Risotto met wijn

Over risotto met wijn
Risotto met wijn kan natuurlijk 2 dingen betekenen, risotto met witte wijn of risotto met rode wijn. Als je de afbeelding goed bekijkt, dan denk ik dat je wel kan raden voor welke kleur wijn voor dit recept is gekozen. Witte wijn geeft risotto een uitgesproken smaak en de kanstanjechampignons zorgen voor een 2e textuur in het gerecht. Leuke bijkomstigheid is dat champignons de eigenschap hebben zich helemaal vol te zuigen met vocht... In dit geval dus de witte wijn, erg lekker!
Meer recepten met wijn en risotto vind je natuurlijk gewoon in ons overzicht met alle risotto recepten.
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 10 mins
- Bereiding: 30 mins
- Hoeveelheid: risotto recept voor 3 tot 4 personen
Voorbereiding
1Snij de kastanjechampignons in tweeën. Hak de knoflook en sjalotten in kleine stukjes. Verwarm de liter kippenbouillon, maar laat deze niet koken.
Bereiding
1Verhit de olijfolie in de koekenpan en fruit de knoflook en sjalot. Doe daarna de kastanjechampignons in de pan en laat deze 2 tot 3 minuutjes meebakken. Vervolgens gooi je de risotto erbij en zorg je ervoor dat deze alom vochtig wordt. Blus het geheel af met de witte wijn. Laat de risotto de wijn volledig absorberen.
2Doe vervolgens soeplepel voor soeplepel de kippenbouillon in de pan. Laat wederom de risotto de bouillon volledig opnemen, voordat dat je de volgende lepel bouillon bijvoegt. Als de risotto gaar is, haal je de pan van het vuur, voeg je peper naar smaak toe en laat je de boter en Parmigiano Reggiano smelten in het gerecht. Doe een deksel op de pan en laat de risotto 3 tot 5 minuutjes rusten. De risotto met wijn is nu klaar om te serveren! Buon appetito!