Risotto met peterselie

Risotto met peterselie Risotto met peterselie 0 0 5 0

maart 25, 2015

Risotto met peterselie

Over risotto met peterselie

Afgelopen weekend hadden wij rond lunchtijd nog geen boodschappen gedaan. Uiteraard zijn alle kastjes vakkundig binnenste buiten gekeerd op zoek naar wat lekkers, maar de inhoud hiervan viel toch echt wel tegen. Wat wij wel tegen kwamen zijn de ingrediënten uit dit recept. Op zich niet heel veel bijzonders, maar bij elkaar prima voor een lichte lunch met risotto in de hoofdrol. Waarom ook niet..? Gewoon, omdat het kan toch..? Dit recept voor risotto met peterselie is eigenlijk gewoon het basisrecept voor risotto. Als de risotto klaar is, doe je flink wat verse peterselie in de risotto, zodat je dat lekkere verfrissende effect krijgt van de peterselie. Nadat wij deze risotto hadden gegeten, waren wij erg blij dat wij verder niets in huis hadden, want het was heerlijk. Ik hoop dat jullie net zo van dit simpele risotto recept genieten als wij hebben gedaan. Buon appetito!

Op zoek naar meer risotto recepten..? Dat kan, bekijk dan ons volledige overzicht met heel veel lekkere risotto recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 20 mins
  • 10 mins

    20 mins

  • Hoeveelheid: risotto recept voor 2 personen

Ingrediënten

160g risotto

30g boter

1 ui

100ml Italiaanse droge witte wijn

500ml kippenbouillon

Een half bosje verse peterselie

50g Parmigiano Reggiano

Vers gemalen peper

Voorbereiding

1Haal de ui uit zijn schil en snij de ui in kleine stukjes. Hak de peterselie zo fijn als mogelijk en schaaf de Parmigiano Reggiano. Verwarm de bouillon alvast.

Bereiding

1Verwarm 25 van de 30 gram boter in een koekenpan met dikke bodem. Als de boter heet is, doe je de ui in de pan. Bak de ui ongeveer 2 tot 3 minuten en doe dan de risotto in de pan. De risotto neemt gelijk het vet cq vocht uit de pan op en al vrij snel worden de korrels risotto hierdoor glazig. Zodra dit het geval is, blus je de risotto af met de witte wijn.

2Laat het vuur lekker hoog staan, op zo'n 60 tot 70% van het maximale vermogen. De risotto neemt de witte wijn geleidelijk op. Als de wijn helemaal is opgenomen, schep je de eerste soeplepel bouillon bij de risotto. Wanneer ook de bouillon helemaal is opgenomen door de risotto, dan schep je nogmaals een soeplepel bouillon in de pan. Herhaal dit proces tot dat de risotto bijna gaar is.

3Haal de pan van het vuur en schep nog een klein beetje bouillon in de pan. De risotto is nu zo heet en bevat zo veel vocht dat deze langzaam verder gaart tot een perfecte korrel. Doe de laatste 5 gram boter in de pan samen met de Parmezaanse kaas. Maal er lekker wat peper op en doe de peterselie in de pan. Roer de risotto met peterselie nu goed door, zodat er een lekkere kazige risotto ontstaat. De risotto met verse peterselie is nu helemaal klaar.

4Schep de risotto in een mooi diep bord. Als je nog wat peterselie over hebt, dan kun je de risotto hier gerust mee garneren. Eventueel kun je er ook nog wat Parmezaanse kaas overheen strooien of schaven. Geniet in ieder geval van dit lekkere recept voor risotto met verse peterselie. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.