Risotto met rode ui en worst

Risotto met rode ui en worst Risotto met rode ui en worst 0 0 5 0

maart 25, 2015

Risotto met rode ui en worst

Over risotto met rode ui en worst

Risotto met rode ui en verse worst is een lekker risotto recept met stevige smaken. In dit risotto recept worden een aantal eenvoudige ingredienten gebruikt waar maximaal smaak uit wordt gehaald. Rode ui heeft toch net even een andere smaak dan een gewone ui en rode wijn geeft net wat meer smaak dan witte wijn. En tijdens onze laatste risotto recepten hebben wij het al een paar keer genoemd ook runderbouillon geeft net even iets extra's en past bovendien goed bij de worst. Veel plezier met het bereiden van dit lekkere risotto recept met rode ui en verse worst! Buon appetito!

Meer risotto recepten vind je op onze pagina met alle risotto recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 30 mins
  • 10 mins

    30 mins

  • Hoeveelheid: risotto recept voor 1 persoon

Ingrediënten

100g risotto

1 rode ui

1 verse worst (van de slager)

100ml Italiaanse rode wijn

20g boter

500ml runderbouillon

25g Parmigiano Reggiano

Vers gemalen peper

Zeezout

Verse peterselie

Voorbereiding

1Verwijder de schil van de rode ui en snij de rode ui in mooie kleine stukjes. Snij het velletje van de worst open en haal het vlees van de worst eruit. Verwarm de runderbouillon, schaaf de Parmigiano Reggiano alvast en hak de peterselie fijn met een scherp mes.

Bereiding

1Verwarm 15 van de 20 gram boter in een koekenpan met dikke bodem. Als de boter heet is, doe je het vlees van de worst in de pan. Bak de worst snel bruin en knapperig en doe dan de rode ui in de pan. Laat de rode ui 2 minuten met de worst mee bakken. Vervolgens doe je de risotto in de pan en ook deze bak je 2 minuten mee.

2Blus de inhoud van de pan af met de Italiaanse rode wijn. Laat het vuur lekker hoog staan. Blijf de risotto met een pollepel roeren en voeg een soeplepel bouillon toe, zodra de wijn is geabsorbeerd door de risotto. Herhaal dit principe keer op keer als ook de bouillon is geabsorbeerd. Het is belangrijk dat je de risotto blijft roeren. Het zetmeel van de risotto laat hierdoor los en de risotto krijgt hierdoor die heerlijke romige smaak.

3Als de risotto na 16-18 minuten nagenoeg gaar is, haal je de pan van het vuur. Schep nog een klein beetje bouillon in de pan en je zult merken dat de risotto doordat deze ontzettend heet en vochtig is vanzelf verder gaart tot een perfecte korrel. Monteer de risotto met rode ui en worst helemaal af door de laatste 5 gram boter samen met de Parmigiano Reggiano in de risotto te smelten. Proef de risotto en voeg naar smaak vers gemalen peper en zeezout toe.

4Schep de risotto met rode ui en worst op een bord. Schaaf er nog een klein beetje Parmigiano Reggiano overheen en garneer met wat verse peterselie. De risotto met rode ui en worst is nu helemaal klaar. Geniet van dit lekkere risotto recept. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.