Risotto met spinazie

Risotto met spinazie Risotto met spinazie 0 0 5 0

maart 15, 2015

Risotto met spinazie

Over risotto met spinazie

Spinazie is in Italië een veel gebruikte groente. Spinazie wordt niet alleen als afzonderlijke groente gegeten, maar wordt ook verwerkt in veel gerechten. Voorbeelden hiervan zijn natuurlijk pasta en lasagne, maar natuurlijk ook risotto. In dit recept is de spinazie ook echt de hoofdrolspeler. Doordat je de spinazie super fijn snijdt, proef je bij ieder hapje de spinazie. De combinatie met de Pecorino kaas is erg geslaagd. Verder is ook een heel klein beetje citroensap echt een must. Als alle ingreidenten in de pan zitten, dus als de risotto met spinazie helemaal klaar is, voeg je beetje bij beetje een heel klein beetjes citroensap toe. Iedere keer dat je wat sap toevoegt, proef je wat er gebeurt met de smaak. Er komt vanzelf een moment dat je denkt, nu is de smaak van de risotto met spinazie helemaal perfect in balans. Dat is het moment waarop het de hoogste tijd is om dit lekkere risotto recept aan te vallen. Buon appetito!

Meer recepten met spinazie en risotto kun je vinden in ons overzicht met risotto recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 30 mins
  • 10 mins

    30 mins

  • Hoeveelheid: risotto recept voor 3 tot 4 personen

Ingrediënten

350g risotto

Olijfolie

1 ui

100ml droge witte wijn

1l groentebouillon

300g spinazie

50g Pecorino

Verse peper

Zeezout

Klontje roomboter

Een beetje citroensap

Voorbereiding

1Verwijder de schil van de ui en snijd deze in kleine stukken. Haal de steeltjes van de spinazie. Als de spinazie nog niet is gewassen, dan is het aan te raden om dit wel even te doen. Zand in je risotto is natuurlijk niet lekker. Schaaf de 50 gram Pecorino kaas.

Bereiding

1Verwarm de olijfolie in een pan met dikke bodem. Als de olie warm is, doe je de ui in de pan. Laat de smaak van de ui lekker los komen en na ongeveer 2 minuutjes doe je ook de risotto in de pan. Als alle korrels risotto vocht uit de pan hebben ‘gepakt’, zodat het middelste puntje in de korrels zichtbaar wordt, blus je de risotto af met de witte wijn.

2Zorg ervoor dat de wijn helemaal wordt opgenomen, voordat je begint met het toevoegen van de bouillon. Voeg soeplepel voor soeplepel de groentebouillon toe. Voordat de volgende lepel bouillon kan worden toegevoegd, dient de bouillon volledig te zijn opgenomen door de risotto.

3Terwijl je de risotto kookt, bak je in een koekenpand de spinazie in een beetje olijfolie en met een beetje peper en zeezout. Bak de spinazie niet te lang. Zodra deze niet meer slinkt, haal je de spinazie uit de pan. Laat de spinazie een beetje afkoelen en snijd de groente dan zo fijn als mogelijk met een scherp mes.

4Als de risotto nagenoeg gaar is, haal je de pan van het vuur. Doe nog een heel klein beetje bouillon in de pan en roer de fijn gesneden spinazie door de risotto.

5Doe de Pecorino en het klontje boter bij de risotto en zorg ervoor dat beide helemaal gesmolten zijn. Om ervoor te zorgen dat het gerecht helemaal op smaak is, kun je desgewenst ook nog peper en zout toevoegen. Voeg een heel klein beetje citroensap toe voor wat extra frisheid. De risotto met spinazie is nu klaar om op tafel te zetten, buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.