Risotto met rode wijn en worst

Risotto met rode wijn en worst Risotto met rode wijn en worst 0 0 5 0

maart 25, 2015

Risotto met rode wijn en worst

Over risotto met rode wijn en worst

Risotto met rode wijn en verse worst is een lekker robuust risotto recept wat perfect past bij de winter. De stevige smaken van de rode wijn en de verse worst gaan erg goed samen met die lekkere kazige smaak van de risotto. De rode wijn geeft de risotto sowieso een heel ander karakter dan de overwegend in risotto gebruikte witte wijn. Bovendien vult de rode wijn de smaak van het vlees van de worsten mooi aan, zodat je weliswaar stevige smaken proeft, maar wel met de nodige verfijning waar risotto zo bekend om staat. Geniet van dit lekkere recept voor risotto met rode wijn en verse worst. Buon appetito!

Meer risotto recepten vind je in ons completen overzicht met risotto recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 30 mins
  • 10 mins

    30 mins

  • Hoeveelheid: Risotto recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g risotto

2 verse worsten

1 ui

500ml runderbouillon

200ml Italiaanse droge rode wijn

30g boter

50g Parmigiano Reggiano

Vers gemalen peper

Verse peterselie

Voorbereiding

1Verwijder de schil van de ui en snij de ui in kleine stukjes. Snij het velletje van de worsten open en haal het vlees eruit. Verwarm de bouillon en schaaf de Parmezaanse kaas alvast. Snij de peterselie zo fijn als mogelijk met een scherp mes.

Bereiding

1Doe 25 van de 30 gram boter in een koekenpan met dikke bodem. Verwarm de boter en als deze gloeiend heet is, doe je de worst in de pan. Bak de worst hard aan, zodat deze bruin en knapperig wordt. Vervolgens doe je ook de ui in de pan. Fruit de ui ongeveer 2 tot 3 minuten met de worst. Doe de risotto in de pan en bak de risotto kort mee, zodat de korrels glazig worden van het vet uit de pan. De korrels moeten helemaal zijn bedekt, alle smaak uit de pan trekt zodoende in de risotto.

2Blus het geheel af met de rode wijn en laat het vuur vrij hoog staan. De rode wijn wordt binnen een paar minuten helemaal geabsorbeerd door de risotto. Zodra dit het geval is, schep je de eerste soeplepel bouillon in de pan. Als ook de bouillon is geabsorbeerd, doe je de volgende soeplepel in de pan. Herhaal dit proces tot de risotto bijna gaar is. De risotto moet net niet gaar zijn als je de pan van het vuur haalt. Schep dan nog een kleine soeplepel bouillon in de pan en je zult merken dat door het vocht in de pan, de risotto vanzelf tot een perfecte korrel verder gaart.

3Het is nu tijd om de risotto met rode wijn en worst verder 'af te monteren'. Maal lekker wat verse peper over de risotto en doe ook de laatste 5 gram boter in de pan samen met de Parmigiano Reggiano. Roer de risotto goed door en zorg ervoor dat de kaas en de boter helemaal zijn gesmolten voordat je de risotto opdient. De risoot met rode wijn en verse worst is nu helemaal klaar. Garneer met nog wat verse peterselie en aanvallen maar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.