Risotto met worst en saffraan

Risotto met worst en saffraan Risotto met worst en saffraan 0 0 5 0

maart 19, 2015

Risotto met worst en saffraan

Over risotto met worst en saffraan

Risotto met verse worst en saffraan is een typisch gerecht uit het noorden van Italië en wordt vaak gegeten als zogenaamde 'primi', het voorafje. Als je de mogelijkheid hebt, moet je voor dit recept Italiaanse worst gebruiken. Mocht je hier niet aan kunnen komen, dan is het aan te bevelen om bij de slager boerensaucijzen te kopen. De combinatie van rustieke worst gaat namelijk perfect met de kruidige smaak van de saffraan. Bovendien geeft de saffraan een mooi gekleurd effect aan dit Italiaanse gerecht. Veel plezier bij het bereiden van dit recept! Salute!

Meer risotto recepten met worst of saffraan zijn te vinden in ons overzicht met risotto recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 30 mins
  • 5 mins

    30 mins

  • Hoeveelheid: risotto recept voor 2 personen

Ingrediënten

160g risotto

1 sjalot

1 teen knoflook

2 verse worsten

25g boter

1 eetlepel olijfolie

100ml Italiaanse droge witte wijn

500ml kippenbouillon

20g Parmigiano Reggiano

Verse peper

Een paar gram saffraan

Voorbereiding

1Neem een glas heet water en wel de saffraan hierin. Snij de sjalot en knoflook in kleine stukjes. Snij het velletje van de worst open en haal de worst uit het velletje. Verwarm de kippenbouillon en schaaf de Parmigiano Reggiano alvast.

Bereiding

1Verwarm de olijfolie en 5 gram van de boter in een pan met diepe bodem. Doe de worst in de pan en bak deze hard aan, zodat dez mooi bruin en knapperig wordt. Zodra dit het geval is, verwarm je nogmaals 15 gram van de boter in de pan met worst en voeg je ook de knoflook en de sjalot toe. Draai het vuur wat zachter en laat ca. 2 minuten zachtjes doorbakken.

2Vervolgens doe je de risotto in de pan. Bak de risotto mee met de worst, de knoflook en de sjalot, zodat de risotto begint te glanzen van al het vocht wat in de pan zit. Na wederom 2 minuten blus je de risotto af met de Italiaanse droge witte wijn. Persoonlijk voorkeur heeft Pinot Grigio. Laat de wijn absorberen door de risotto. Als de wijn nagenoeg volledig is opgenomen door de risotto, doe je de saffraan in de pan met het water. Als ook dit vocht is opgenomen, voeg je soeplepel voor soeplepel de kippenbouillon toe. Zodra de bouillon vrijwel in zijn geheel is opgenomen, dan voeg je de volgende soeplepel bouillon toe.

3Na ongeveer 15-20 minuten is de risotto bijna gaar en haal je de pan van het vuur. Zorg ervoor dat de risotto niet helemaal gaar wordt, voordat je verder gaat met het 'monteren' van de risotto. De risotto is namelijk zo heet, dat deze vanzelf nagaard. Hiermee voorkom je ook dat de risotto transformeert in rijstepap...

4Voor het monteren van de risotto voeg je peper naar smaak toe en roer je de Parmigiano Reggiano samen met de laatste 5 gram boter door het gerecht. Als de Parmigiano Reggiano helemaal is gesmolten, is de risotto helemaal klaar. Geniet van deze lekkere risotto met verse worst en saffraan! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.