Risotto met tomaat

Risotto met tomaat Risotto met tomaat 0 0 5 0

maart 14, 2015

Risotto met tomaat

Over risotto met tomaat

Risotto met tomaat is een gerecht waarin de tomaat de held van het recept is. Logischerwijs is dit risotto gerecht samen met de tomaten gegaard en hierdoor helemaal rood geworden. Het vocht wat uit de tomaten afkomstig is zorgt ervoor dat er iets minder bouillon nodig is voor dit recept. Indien dit gerecht op de juiste manier wordt bereid proef je de risotto en de tomaat niet afzonderlijk, maar is de smaak van de tomaat in de risotto getrokken en is er sprake van 'tomatenrisotto'.

Meer recepten met risotto kun je vinden in ons overzicht met alle risotto recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 30 mins
  • 10 mins

    30 mins

  • Hoeveelheid: risotto recept voor 3 tot 4 personen

Ingrediënten

350g Carnaroli rijst

Olijfolie

1 teen knoflook

2 sjalotten

100ml droge witte wijn

8 trostomaten

1l kippenbouillon

50g Parmigiano Reggiano

Verse peper

Klontje roomboter

Peterselie

Voorbereiding

1Ontvel de tomaten en verwijder de pitjes. Snij vervolgens de ontvelde tomaten, knoflook en sjalotten in kleine stukjes. Bereid de kippenbouillon.

Bereiding

1Verwarm de olijfolie in een koekenpan met dikke bodem en fruit hierin de knoflook en de sjalotten. Bak de risotto kort mee, net zo lang tot dat de korrels rijst volledig vochtig zijn van de olie. Blus de risotto of met de witte wijn. De wijn moet volledig door de risotto worden geabsorbeerd. Doe vervolgens de stukken tomaat in de pan en laat deze een beetje zacht worden.

2Schep soeplepel voor soeplepel de bouillon bij het gerecht. Ook hier geldt weer, laat de bouillon volledig door de risotto opnemen, voordat je de volgende soeplepel bouillon erbij giet. Hou de risotto goed in de gaten, zorg ervoor dat de korrel een mooie textuur krijgt, stevig maar vooral niet te gaar. Als de risotto goed is (proef dit regelmatig!), haal je de pan van het vuur en smelt je de boter en Parmigiano Reggiano door het gerecht. Eventueel kun je naar smaak nog peper en zout toevoegen.

3Deksel op de pan en 2 tot 3 minuutjes laten rusten. Schep de borden op en strooi een beetje verse peterselie over het gerecht voor een lekkere frisse bite. De risotto met tomaat is nu klaar, buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.