Risotto saffraan

Risotto saffraan Risotto saffraan 5 0 5 1

maart 18, 2015

Risotto saffraan

Over risotto met saffraan

Risotto met Saffraan staat ook wel bekend als Risotto allo Zafferano en lijkt erg veel op Risotto alla Milanese. Risotto alla Milanese komt voort uit het eeuwen oude verhaal van de Belgische leerknecht Valerius. Wil je het hele verhaal lezen, kijk dan op ons recept voor Risotto alla Milanese.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 30 mins
  • 10 mins

    30 mins

  • Hoeveelheid: risotto recept voor 2 personen

Ingrediënten

160g Carnaroli risotto

1 sjalot

1 teen knoflook

30g boter

20 draadjes saffraan

100ml Italiaanse droge witte wijn

500ml kippenbouillon

20g Parmigiano Reggiano

Zeezout

Verse peper

Voorbereiding

1Verwarm allereerst de kippenbouillon. Pel de schil van de knoflook en sjalot en snij beide in fijne stukjes. Vul een glas met 50 ml warm water en wel hier de saffraan in. Door de saffraan te wellen, komt de smaak van de saffraan goed los en verspreidt deze zich beter door de risotto. Schaaf de Parmigiano Reggiano alvast en de voorbereiding zit erop.

Bereiding

1Gebruik een koekenpan met dikke bodem of een hapjespan. Smelt de boter in de pan en als deze goudbruin is, fruit je de knoflook en sjalot. Na 2 minuten doe je de risotto ook in de pan. Bak de risotto 1 tot 2 minuten mee, zodat de korrels risotto volledig zijn bedekt met het vocht uit de pan.

2Blus de inhoud van de pan af met de Italiaanse droge witte wijn. Laat de wijn absorberen door de risotto en voeg dan het water met de gewelde saffraan toe. Daarna doe je het water met de gewelde saffraan in de pan, ook dit laat je absorberen. Vervolgens voeg je soeplepel voor soeplepel de kippenbouillon toe. Laat eerst de ene soeplepel bouillon absorberen door de risotto voordat je de volgende toevoegt.

3Als de risotto nagenoeg gaar is en bijna de gewenste textuur heeft, voeg je nog 1x een kleine soeplepel bouillon toe en zet je de pan van het vuur. De risotto blijft hierdoor lekker vochtig. Breng de risotto op smaak met verse peper, zeezout en de Parmigiano Reggiano. Smelt nog een klein klontje boter door de risotto, hierdoor wordt het gerecht wat gladder en begint het minder snel te plakken. De Risotto met Saffraan is nu helemaal klaar, buon appetito!

Gerelateerde recepten

1 Review

Yagami

februari 13, 2020

Saffraan risotto, een van mijn favoriete recepten met Saffraan. Super duidelijke beschrijving van het recept, dank :).

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.