Spaghetti kaas

Spaghetti kaas Spaghetti kaas 0 0 5 0

maart 17, 2015

Spaghetti kaas

Meer lekkere recepten met diverse soorten kaas en spaghetti in de hoofdrol vind je natuurlijk gewoon in ons overzicht met daarin al onze spaghetti recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 15 mins
  • 10 mins

    15 mins

  • Hoeveelheid: spaghetti recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g spaghetti

200ml Panna (room)

40g Parmigiano Reggiano

40g Grana Padano

40g Gorgonzola

40g ricotta

40g Fontina

10g boter

50ml Italiaanse droge witte wijn

Voorbereiding

1Rasp de Parmigiano Reggiano en de Grana Padano. Snij de Gorgonzola en de Fontina in kleine blokjes.

Bereiding

1Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking in gezouten water 'al dente'. Doe de spaghetti in de pan als het water kookt en doe daarna pas het zout in het water.

2Doe de room in een pannetje samen met alle soorten kaas. Roer de room en de kaas vast goed door elkaar en zet dan het pannetje op een laag vuurtje. Blijf gedurende het maken van de kaassaus continu bij de pan. Roer regelmatig in de pan om ervoor te zorgen dat de kaas geleidelijk smelt, niet gaat klonteren en er een mooie gladde saus ontstaat. Als de kaas helemaal is gesmolten en glad is, smelt je ook de boter in de saus. Om te voorkomen dat de kaas te snel weer gaat stollen, maak je deze wat vloeibaarber door 50 ml Italiaanse droge witte wijn toe te voegen. Bovendien geeft de witte wijn een rijke smaak aan de kaas.

3Normaliter is de spaghetti op hetzelfde moment 'al dente' als dat de kaassaus klaar is. Giet de spaghetti af in een vergiet en doe deze weer terug in de pan. Schep de kaassaus over de spaghetti en roer dit gelijk goed door. Dien de spaghetti op en als je nog wat kaassaus over hebt, kun je nog een klein beetje over het gerecht heen doen. De spaghetti met kaas in nu helemaal klaar, buon appetito!

Serveertip

1Tijdens het bereiden van de kaassaus kun je deze eventueel verder op smaak brengen met verse peper en zeezout. Ook kun je de spaghetti met kaas garneren met verse peterselie voor een frisse bite.

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.