Spaghetti Aglio Olio e Peperoncino

Spaghetti Aglio Olio e Peperoncino Spaghetti Aglio Olio e Peperoncino 5 0 5 3

maart 22, 2015

Spaghetti Aglio Olio e Peperoncino

Over Spaghetti Aglio Olio e Peperoncino

Spaghetti Aglio Olio e Peperoncino is een van de klassieke recepten uit de Italiaanse keuken. Vrijwel ieder zichzelf respecterend Italiaans restaurant heeft dit recept tegenwoordig op de menukaart. Van origine is dit recept afkomstig uit de 'arme' Napolitaanse keuken en afgeleid van Spaghetti alle Vongole, spaghetti met schelpen.

Het recept bestaat eigenlijk slechts uit 3 ingrediënten, namelijk pasta, olijfolie en knoflook, maar deze 3 ingrediënten samen zorgen wel voor erg veel smaak. De Peperoncino als toevoeging maakt het lekker scherp en de verse peterselie zorgt ervoor dat het effect van de knoflook de volgende dag wordt geneutraliseerd. En vergeet vooral niet om lekker wat zeezout in het kookwater van de spaghetti te doen, dit geeft het gerecht nog veel meer smaak. Geniet van dit lekkere recept voor Spaghetti Aglio Olio e Peperoncino.

Toch op zoek naar een ander spaghetti recept..? Bekijk dan ons volledige overzicht spaghetti recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 10 mins
  • 5 mins

    10 mins

  • Hoeveelheid: spaghetti recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g spaghetti

Olijfolie

1 teen knoflook

1 Spaanse peper

Heel veel verse peterselie

1 eetlepel zeezout

Voorbereiding

1Verwijder de schil van de knoflook, snij de knoflook in kleine stukjes. Snij de bovenkant en onderkant van de Peperoncino, Spaanse peper, en daarna in kleine ringetjes. Je kunt zelf bepalen hoe heet je dit recept voor Spaghetti Aglio Olio e Peperoncino maakt door de pitjes te laten zitten of te verwijderen. Hak de peterselie fijn met een scherp mes.

Bereiding

1Zet een pan water of het vuur en breng deze aan de kook. Als het water kookt, doe je de spaghetti in de pan samen met 1 eetlepel zeezout. Kook de verpakking volgens de bereidingswijze 'al dente'.

2Bedek de bodem van een kleine koekenpan met olijfolie. Doe de knoflook en Peperoncino in de pan en zet het vuur zachtjes op. Zorg ervoor dat de olijfolie zachtjes begint te borrelen, maar vooral niet te hard. Het is heel belangrijk dat je dit goed in de gaten houdt, want anders verbrandt de knoflook. Verbrande knoflook smaakt ontzettend bitter en is gewoon niet lekker. Als je constateert dat de olijfolie met knoflook te hard gaat, kun je nog het beste de pan van het vuur halen om ervoor te zorgen dat deze snel afkoelt.

3Als de spaghetti 'al dente' is, giet je deze af in een vergiet. Doe de spaghetti samen met de peterselie bij de olijfolie en roer alle ingrediënten goed door elkaar. Dit recept voor Spaghetti Aglio Olio e Peperoncino is nu helemaal klaar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

4 Reviews

Tanja

augustus 11, 2022

De Italiaanse keuken is bij mij sowieso favoriet; deze site is daarom veelbezocht.
Deze pasta eet ik het liefst met habanero ipv Spaanse peper. Met deze hitte is dit vrijwel het enige wat ik lust. Het liefst top ik ‘m nog af met Parmezaanse kaas.
Echt een topgerecht!

Willie

mei 3, 2017

Heb dit in Italie gegeten, op slag verkocht.
Ik gebruik 2 tenen knoflook.
Aanvullende tip: wanneer de pasta (ik prefereer linguine) in de pan gaat tegelijkertijd de knoflook en pepertjes in de olie doen. Temp laag houden. Na 2-3 minuten 1-2 eetlepels kookvocht van de pasta toevoegen en even roeren. De knoflook wordt dan mooi zacht en door het water kan deze niet meer verbranden. Wanneer de pasta ‘al dente’ (zie verpakking pasta) direct bij de knoflook/peper scheppen en 1-2 minuten doorroeren.
De kunst is om de knoflook niet te laten verbranden en je pasta niet te gaar te laten worden.

Tjerk Kleisma

augustus 3, 2016

Beste Fei,

Bedankt voor jouw enthousiaste reactie.
Dit blijft inderdaad ook een van onze favoriete recepten cq voorgerechten.

Ciao!

fei stevens

augustus 2, 2016

heerlijk precies zoals ik het in italie als voorgerecht gegeten heb

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.