Spaghetti pesto met sperziebonen

Spaghetti pesto met sperziebonen Spaghetti pesto met sperziebonen 0 0 5 0

maart 25, 2015

Spaghetti pesto met sperziebonen

Over spaghetti pesto met sperziebonen

Spaghetti met pesto, sperziebonen en aardappel is een bijzondere combinatie. De combinatie die in dit recept wordt gebruikt zou je niet zo 1, 2, 3 bij elkaar zoeken, maar is in de Noord-Italiaanse regio Liguria veel beproefd en terecht! De afzonderlijke ingrediënten voor dit recept vullen elkaar erg goed aan, maar smaken ook los van elkaar erg lekker in combinatie met de pesto. Dus voor iedereen die eens op zoek is naar een standaard recept dan spaghetti met pesto is dit een lekker en bovendien voedzaam recept!

Voor meer lekkere spaghetti recepten bekijk je natuurlijk ons compete overzicht met spaghetti recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 20 mins
  • 10 mins

    20 mins

  • Hoeveelheid: spaghetti recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g spaghetti

100g sperziebonen

100g aardappel

100g groene pesto

Zeezout

Parmigiano Reggiano

Voorbereiding

1Snij de bovenkant en onderkant van de sperziebonen. Als de sperziebonen zijn gesneden dan spoel je deze schoon met water. Schil de aardappel, snij de aardappel in kleine blokjes en was de aardappelen.

2Met de groene pesto kun je natuurlijk 2 kanten op. Optie 1 is de meest eenvoudige optie, namelijk gewoon kopen. Optie 2 is de lekkerste optie, namelijk verse pesto maken van basilicum, pijnboompitten, knoflook, Parmezaanse kaas, olijfolie, peper en zout.

Bereiding

1Kook de aardappel en de sperziebonen afzonderlijk van elkaar. Kook de blokjes aardappelen een paar minuten in wat zeezout tot deze gaar zijn. En breng de sperziebonen eveneens in wat zeezout aan de kook. Zodra het water van de sperziebonen kookt, draai je het vuur gelijk op zacht en laat je de sperziebonen 5 minuten staan in het hete water. Giet na 5 minuten de sperziebonen af. Door de sperziebonen alleen aan de kook te brengen, blijven de bonen mooi groen, knapperig en de vitamines behouden.

2Breng een pan water aan de kook voor de spaghetti. Als het water kookt, doe je de spaghetti in de pan. Voeg een eetlepel zeezout toe en kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking 'al dente'. Tijdens het koken van de spaghetti, doe je de pesto, sperziebonen en aardappelen samen in een pan. Roer de inhoud van deze pan goed door elkaar en voeg eventueel een heel klein beetje kookvocht van de spaghetti toe.

3Als de spaghetti de gewenste textuur heeft, giet je de spaghetti af en doe je deze in de pan bij de pesto, sperziebonen en aardappel. Roer alles goed door elkaar en dit recept voor pesto spaghetti met sperziebonen en aardappel is helemaal klaar.

4Dien de spaghetti op en maak het gerecht af door er nog wat Parmigiano Reggiano overheen te raspen, wat pijnboompitjes er op te strooien en te garneren met een blaadje basilicum. Geniet van dit bijzondere recept voor spaghetti met pesto, sperziebonen en aardappelen. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.