Spaghetti met knoflook

Spaghetti met knoflook Spaghetti met knoflook 0 0 5 0

maart 21, 2015

Spaghetti met knoflook

Over spaghetti met knoflook

Afgelopen donderdag werd ik op mijn werk verrast door mijn collega Els met knoflook. Met knoflook hoor ik je denken..? Ja, met knoflook! Els verbouwt namelijk zelf allemaal lekkere kruiden, waaronder dus ook knoflook. Deze babyknoflookjes waren net geoogst en speciaal voor mij had zij 2 knoflookjes meegenomen, echt ontzettend aardig!

Het eerste wat mij te binnen schoot, was dat ik deze knoflook ging gebruiken voor een spaghetti recept waarin de smaak van deze knoflook volledig tot haar recht zou komen. Het resultaat hiervan zie je nu op je beeldscherm staan, namelijk spaghetti met knoflook in zijn meest pure vorm met een klein beetje olijfolie en wat peterselie. Wat veel mensen overigens niet weten is dat peterselie de geur van de knoflook neutraliseert. En dat was ook wel nodig want in mijn eentje heb ik een heel bordje met spaghetti met knoflook gegeten en hiervoor 1 hele knoflook gebruikt. Ach ja, verse knoflook is super gezond zullen wij maar zeggen.

Geniet in ieder geval van dit lekkere recept voor spaghetti met knoflook! Een ander lekker spaghetti recept waarin knoflook de hoofdrol op zich neemt is Spaghetti Aglio e Olio.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 15 mins
  • 5 mins

    15 mins

  • Hoeveelheid: spaghetti recept voor 1 persoon

Ingrediënten

80g spaghetti

1 vers geoogste knoflook

10 takjes verse peterselie

Olijfolie van goede kwaliteit

Zeezout

Voorbereiding

1Ondanks dat spaghetti met knoflook door het gebruik van slechts 4 ingrediënten een erg 'overzichtelijk' gerecht is, is het toch slim om al het snijwerk van te voren te doen. Snij daarom de knoflook in kleine stukjes en hak de verse peterselie zo fijn als mogelijk. En heel veel meer is het niet voor dit recept voor spaghetti met knoflook.

Bereiding

1Zet een pan water op het vuur en als het water kookt, doe je de spaghetti in de pan samen met wat zeezout. Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking 'al dente'. Dit houdt in dat de pasta niet helemaal moet worden gaar gekookt, maar dat de spaghetti een lekkere bite houdt.

2De andere handelingen voor het recept voor spaghetti met knoflook is eenvoudig, maar vereist wel enige aandacht. Zet een koekenpan op het vuur en bedek de bodem van de koekenpan met een laagje olijfolie. Doe op hetzelfde moment ook de knoflook in de pan. Verwarm de olijfolie met knoflook langzaam, tot dat de olijfolie lichtjes begint te borrelen. Draai het vuur gelijk op de laagste stand en laat de olijfolie met knoflook zachtjes op staan. Hou dit proces goed in de gaten, want als de knoflook verbrandt, geeft dit een bittere smaak aan de spaghetti met knoflook.

3Als de spaghetti de juiste textuur heeft, giet je de spaghetti af in een vergiet. Doe de spaghetti gelijk in de koekenpan bij de olijfolie met knoflook. Roer de spaghetti lekker door de olijfolie, zodat de spaghetti niet gaat plakken en die lekkere smaak van de olijfolie met knoflook in de pasta kan trekken. Doe nu ook de peterselie in de pan en roer ook deze door de spaghetti, dit geeft een mooie fris effect.

4De spaghetti met knoflook is nu helemaal klaar. Serveer de spaghetti met knoflook in een mooi diep bord en aanvallen maar. Geniet van dit lekkere recept voor spaghetti met knoflook, buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.