Spaghetti met witte asperges

Over Spaghetti met witte asperges
De afgelopen dagen heb ik lekker wat witte asperges ingeslagen. Aangezien deze maar enkele maanden verkrijgbaar zijn in Nederland proberen we hier zo vaak mogelijk van te genieten. En in alle bescheidenheid moet ik toch bekennen dat dat ook vanavond weer erg goed is gelukt. Wat ik zelf zo lekker vindt, is de combinatie met de Parmezaanse kaas en de Pancetta. Ook op mijn 'echte' werk raak ik er niet over uitgesproken. Maar waarom dan vraag je je misschien af. Sommige producten zijn er gewoon om samen op gegeten te worden, zo ook deze drie.
In dit recept maak je een saus van de asperges, een handje vol kaas en wat bouillon. Hiervan is overigens ook een 'ongezonde' variant beschikbaar. In dat geval vervang je de bouillon door wat room. Minstens net zo lekker, maar lang niet zo gezond. De Pancetta moet lekker knapperig zijn, dus hard bakken, zodat deze snel krokant wordt. Als ik de peper en het zeezout niet meereken, maak je met slechts vijf ingrediënten echt een top recept! Buon appetito!
Meer lekkere recepten met asperge vind je op onze asperge pagina!
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 10 mins
- Bereiding: 15 mins
- Hoeveelheid: spaghetti recept voor 2 personen
Voorbereiding
1Verwarm de groentebouillon, schaaf de Parmezaanse kaas en snijd de Pancetta in flinterdunne plakjes.
2Snijd houtige onderkant van de asperges. Daarna schil je de asperges vanaf de top een paar keer rondom. Het is de bedoeling dat je het draderige gedeelte van de asperge ervan afsnijdt.
Bereiding
1Zet een pan water op het vuur voor het koken van de pasta. Als het water kookt, doe je een afgestreken eetlepel zeezout in het water en kook je de spaghetti 'al dente' volgens de bereidingswijze op de verpakking.
2Leg de witte asperges in een pan en zet deze onder water. Voeg een flinke snuf zeezout toe en breng de asperges aan de kook. Kook de asperges in zo'n 5 tot 6 minuten gaar.
3Terwijl de asperges en de spaghetti op het vuur staan, bak je de Pancetta. Verwarm een klein beetje boter in een koekenpan. Als de boter heet is, bak je de Pancetta in een paar minuten lekker knapperig.
4Als het goed is, zijn de asperges een paar minuten eerder klaar dan de spaghetti. Dit geeft je de gelegenheid om de aspergesaus te maken. Doe de asperges samen met de bouillon en het handje kaas in een staafmixer. Pureer de inhoud tot een mooie gladde saus. Eventueel kun je nog wat zeezout of peper toevoegen voor de smaak.
5Zodra de pasta gaar is, giet je deze af. Doe deze weer terug in de pan en roer de Pancetta en de saus er doorheen. Dien de spaghetti op en schaaf er nog lekker wat Parmezaanse kaas overheen. Geniet van dit lekkere recept voor spaghetti met witte asperges en Pancetta! Buon appetito!
Johan Brus
januari 12, 2023
Dit vind IEDEREEN lekker, ook kids die niet van Asperges houden kan ik je uit ervaring vertellen. Allemaal even proberen!
HEERLIJK