Spaghetti met mozzarella

Spaghetti met mozzarella Spaghetti met mozzarella 0 0 5 0

maart 21, 2015

Spaghetti met mozzarella

Over spaghetti met mozzarella

Dit recept voor spaghetti met mozzarella heb ik een keer gegeten in een klein restaurantje op een pleintje in de Italiaanse stad Bologna. Sindsdien heb ik altijd gedacht 'dat recept MOET ik zelf ook een keer maken'. Het leuke van dit recept is dat je keer op keer wordt verrast door de bolletjes mozzarella. De bolletjes mozzarella worden namelijk pas op het laatste moment aan het gerecht toegevoegd, zodat deze wel een beetje smelten, maar lang niet helemaal. Hierdoor zijn de bolletjes verstopt je bord en is iedere hap weer een verrassing.

Toch op zoek naar meer recepten voor spaghetti..? Bekijk dan het volledige overzicht met spaghetti recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 25 mins
  • 5 mins

    25 mins

  • Hoeveelheid: spaghetti recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g spaghetti

100g gehakt

1 teen knoflook

1 sjalot

1 eetlepel oregano

400g gepelde tomaten

10 blaadjes basilicum

Vers gemalen peper

Zeezout

10 bolletje mozzarella

Een klontje boter

Olijfolie

Voorbereiding

1Kruid het gehakt met ingrediënten die jezelf lekker vindt. Verwijder de schil van de sjalot en de knoflook en snij beide vervolgens in kleine stukjes. Halveer de bolletjes mozzarella.

Bereiding

1Verwarm een klontje boter en wat olijfolie samen in een koekenpan. Zodra de boter en olijfolie gloeiend heet zijn, doe je het gehakt in de pan. Bak het gehakt in ongeveer 5 minuten lekker knapperig. Zodra het gehakt er mooi bruin uit ziet, doe je ook de sjalot, knoflook en oregano in de pan. Bak deze ingrediënten 2 tot 3 minuten mee met het gehakt. Doe de tomaten in de pan, kneus de blaadjes basilicum en voeg deze ook toe en breng het geheel op smaak met vers gemalen peper en zeezout.

2Zet de pan met pastasaus op een laag vuurtje en laat deze zachtjes pruttelen. De saus krijgt nu volop de kans om maximaal op smaak te komen. Breng op een andere pit een pan water aan de kook. Als het water kookt, doe je de spaghetti in de pan samen met een kleine eetlepel zeezout. Kook de pasta 'al dente', dit betekent dat deze nog een stevige bite heeft en dus niet helemaal is gaar gekookt, of zelfs doorkookt.

3Zodra de spaghetti perfect 'al dente' is, giet je deze af in en doe je de pasta terug in de pan. Doe de saus ook in de pan samen met de gehalveerde bolletjes mozzarella. Roer de saus gelijk door de spaghetti om te voorkomen dat deze gaat plakken. Zorg er bovendien voor dat de bolletjes mozzarella worden verstopt in de pasta, zodat deze een beetje smelten.

4De spaghetti met mozzarella is nu klaar om op te dienen. Serveer dit gerecht in mooie diepe pastaborden en garneer het met een blaadje basilicum. Geniet van dit lekkere recept voor spaghetti met mozzarella! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.