Spaghetti met gekarameliseerde ui, kaas en boter

Spaghetti met gekarameliseerde ui, kaas en boter Spaghetti met gekarameliseerde ui, kaas en boter 5 0 5 3

april 22, 2018

Spaghetti met gekarameliseerde ui, kaas en boter

Over dit recept voor spaghetti met gekarameliseerde ui, kaas en boter

Eerder blogde ik al over mijn nieuwste aanwinst op het gebied van Italiaanse kookboeken, Venetië. In dit heerlijke kookboek word je bij de hand genomen door de Venetiaanse keuken op basis van de vier seizoenen. Aangezien het nu lente is, ben ik in eerste instantie vooral met dat gedeelte van het boek aan de slag gegaan. En dat resulteerde in dit recept voor spaghetti met gekarameliseerde ui, kaas en boter.

De combinatie van gekarameliseerde ui en kaas is natuurlijk sowieso een match made in heaven. Daarom zal het je waarschijnlijk ook niet verbazen dat we onze vingers afgelopen week nog net niet hebben opgegeten bij dit spaghetti recept. Dit gerecht is weer een mooi voorbeeld van de eenvoud waar de Italiaanse keuken voor staat. Uien bruin maken, mengen met de gekookte spaghetti, de kaas en de boter en heel veel meer dan dat is het niet. Een kind kan de was doen zou ik bijna durven zeggen... Buon appetito!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 15 mins
  • 5 mins

    15 mins

  • Hoeveelheid: spaghetti recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g spaghetti

Olijfolie

2 grote uien

Een flinke hand Parmezaanse kaas

Een dikke klont boter

Zeezout

Verse peterselie

Voorbereiding

1Verwijder de schil van de uien en snijd deze vervolgens in dunne ringen. Schaaf de Parmezaanse kaas alvast. Hak de peterselie fijn met een scherp mes.

Bereiding

1Zet een koekenpan op het vuur en verwarm daarin de olijfolie. Als de olijfolie goed warm is, doe je de uien in de pan. Bak de ui ongeveer 15 minuten, zodat deze mooi bruin worden.

2Ondertussen zet je een pan water op het vuur voor het koken van de spaghetti. Als het water kookt, schep je een eetlepel zeezout in de pan en vervolgens doe je de pasta erbij. Kook de spaghetti 'al dente'.

3Als de spaghetti klaar is, dan giet je deze af in een vergiet. Vervolgens doe je de pasta samen met de geschaafde kaas, de boter en de peterselie in de koekenpan bij de gekarameliseerde ui.

4Roer de inhoud van de pan zodat alle ingrediënten zich mooi gelijkmatig kunnen verdelen. Als de boter helemaal is gesmolten en de kaas niet meer herkenbaar is, is dit recept voor spaghetti met gekarameliseerde ui, kaas en boter helemaal klaar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

3 Reviews

Lanterfanter

november 7, 2019

Overheerlijk en echt heel makkelijk voor als je weinig ingrediënten in huis hebt. Verse parmezaanse heb ik sowieso altijd al in huis. Dit keer doe ik er spekjes bij, ben benieuwd

Terrie

september 16, 2019

Weer een verrukkelijk spaghettirecept! Ditmaal gecombineerd met de Siciliaanse aubergine. Gesmuld!

Gradie

mei 8, 2018

Jummie!

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.