Spaghetti met Bolognesesaus

Spaghetti met Bolognesesaus Spaghetti met Bolognesesaus 5 0 5 3

maart 21, 2015

Spaghetti met Bolognesesaus

Over Spaghetti met Bolognesesaus

Gisteren ontving ik van Josephine haar versie van Spaghetti met Bolognesesaus. De inzending van het recept was bovendien voorzien van een lekkere variatietip. 'Niets zo lekker als een goede zelfgemaakte Spaghetti Bolognese! Ik gebruik altijd dit basisrecept en als ik zin heb in variatie, dan werk ik het anders af met kruiden, zongedroogde tomaten of basilicum...' aldus Josephine.

Meer recepten uit de Italiaanse keuken vind je in ons overzicht met Italiaanse recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 50 mins
  • 10 mins

    50 mins

  • Hoeveelheid: spaghetti recept voor 4 personen

Ingrediënten

2 uien

1 teen knoflook

4 wortels

150g bleekselderij

400g gemengd runder- en varkensgehakt

1 blikje tomaten

2 blokjes groentebouillon

400g spaghetti

Voorbereiding

1Om te beginnen neem je 2 uien en een teentje look. Snij de uien in kleine stukjes en plet het teentje look. Snijd een 4-tal wortels en 150 g selderijstengels in heel kleine stukjes.

Bereiding

1Bak die aan tot de ui mooi glazig wordt. Voeg erna je gemengd gehakt (varkens-rund) in de pan en kruid die met peper en zout. Gemengd gehakt is steeds wat vetter dan puur rundsgehakt, maar dit zorgt ook voor een lekkere smaak.

2Voeg ook de wortels en bleekselderij bij het vlees zodat deze kort even kunnen meebakken. Voor de tomatensaus gebruik ik tomatenblokjes uit blik. Voeg de tomatenblokjes bij de groenten en het vlees en giet er 400 ml water bij.

3Om te voorkomen dat je saus te waterig is, voeg ik steeds twee blokjes groentebouillon van Knorr toe. Laat dit ongeveer 45 minuten op een zacht vuurtje pruttelen en je bolognese-saus is klaar. Ondertussen kook je de spaghetti tot die beetgaar is. Voeg de Bolognesesaus bij de spaghetti. Smakelijk!

Gerelateerde recepten

3 Reviews

Han Smits

oktober 24, 2017

Afgelopen weekend Spaghetti gemaakt met Bolognese saus. Echt een aanrader. Het gerecht is simpel te maken en erg smaakvol. Thuis was men erg enthousiast.

Han Smits

oktober 24, 2017

Afgelopen weekend Bolognese saus gemaakt. Simpel te maken en het belangrijkste, erg lekker om te eten. Men was erg enthousiast.

Iwan de Wijn

april 19, 2016

Ik heb zojuist bovenstaande Bolognese saus gegeten, met 6 blaadjes versnipperde verse basilicum die in de saus hebben meegetrokken en slechts 1 maggi groentebouillonblokje. Ik heb heerlijk gegeten. Dank je wel voor het recept.
Een aanrader om dit recept ook eens te proberen.
PS: Ik heb een blik tomatenblokjes gebruikt.

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.