Spaghetti met broodkruim

Spaghetti met broodkruim Spaghetti met broodkruim 0 0 5 0

maart 22, 2015

Spaghetti met broodkruim

Over spaghetti met broodkruim

De laatste keer dat wij in de Toscaanse stad Siena waren, hebben wij een echt een overheerlijk pasta gerecht gegeten. Destijds ben ik nog speciaal naar binnen gelopen om te vragen op welke wijze dit recept was bereid. En eigenlijk was het antwoord van de chef heel simpel, spaghetti, een eenvoudig tomatensaus en broodkruim, verder niets bijzonders. Verder drukte hij mij op het hart dat dit de authentieke bereidingswijze van de stad Siena was en dat broodkruim in andere plaatsen en regio's vaak op een andere manier wordt toegepast. Vandaag was het dan tijd om daad bij het woord te voegen en 'Spaghetti met broodkruim' te bereiden. Het resultaat hiervan zie je op de afbeelding op je scherm. Wij vinden dit nog steeds een reg lekker recept en ik hoop dat jullie hier net zo van genieten. Veel succes & buon appetito!

Voor meer lekkere spaghetti recepten, kijk je natuurlijk gewoon even op ons volledige overzicht met spaghetti recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 15 mins
  • 10 mins

    15 mins

  • Hoeveelheid: spaghetti recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g spaghetti

3 tenen knoflook

1 sjalot

1 eetlepel oregano

400g gepelde tomaten

10 blaadjes basilicum

6 plakken wit brood

Vers gemalen peper

Zeezout

Olijfolie

Voorbereiding

1Verwijder de schil van de tenen knoflook en de sjalot. Daarna snij je beide ingrediënten in kleine stukjes. Snij de korsten van het witbrood en het brood zelf daarna zo fijn als mogelijk. Als dit nog niet super fijn is, is dat niet erg. Zodra je het brood in de pan bakt, wordt het knapperig en kun je dit eenvoudig veel fijner maken.

Bereiding

1Verwarm de olijfolie in een koekenpan. Als de olijfolie warm is, doe je de 1 teen knoflook in de pan samen met de sjalot en de oregano. Fruit de inhoud van de pan voor de duur van 2 tot 3 minuten. Vervolgens doe je de gepelde tomaten in de pan en breng de tomatensaus op smaak met vers gemalen peper en wat zeezout. Tot slot kneus je de blaadjes basilicum en ook deze gaan bij de saus voor extra smaak. Zet het vuur laag en laat de tomatensaus lekker pruttelen, zodat de smaak zich goed kan ontwikkelen.

2Breng een pan water aan de kook voor de spaghetti. Ondertussen starten wij met het breiden van het broodkruim. Verwarm flink wat olijfolie in een andere koekenpan en fruit hierin de resterende 2 tenen knoflook voor de duur van 2 tot 3 minuten. Doe het brood in de pan en voeg wat peper en zeezout toe. Bak het brood, zodat er lekker knapperig broodkruim ontstaat met een heerlijke knoflook smaak. Naarmate het brood knapperiger wordt, kun je dit simpel veel fijner maken.

3Als het water voor de spaghetti kookt, doe je de pasta in de pan samen met een kleine eetlepel zeezout. Hou de overige pannen goed in de gaten en kook de spaghetti 'al dente'. Zodra de spaghetti de juiste bite heeft, giet je deze af in een vergiet. Doe de spaghetti terug in de pan, roer de tomatensaus er doorheen en voeg al roerend een paar eetlepels broodkruim toe. De spaghetti met broodkruim is nu helemaal klaar.

4Serveer de spaghetti op een bord en strooi er nog wat extra broodkruim overheen, gewoon voor de 'lekker'. Geniet in ieder geval van dit heerlijke recept voor spaghetti met broodkruim. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.