Spaghetti met courgette, kaas en worst

Spaghetti met courgette, kaas en worst Spaghetti met courgette, kaas en worst 5 0 5 1

mei 30, 2015

Spaghetti met courgette, kaas en worst

Over spaghetti met courgette, kaas en worst

Dit recept voor spaghetti met courgette, kaas en worst is een lekker 'boers' recept met stevige smaken zonder dat dit ten koste gaat van de smaak van de courgette. Het leuke aan dit spaghetti recept is dat je de courgette op 2 manieren gebruikt. De ene helft van de courgette gebruik je voor het maken van de courgettesaus, de andere helft gebruik je om door de spaghetti te roeren.

De saus van courgette geef je extra veel smaak door er Parmezaanse kaas aan toe te voegen. Bij deze saus is het van belang dat je de courgette goed blijft proeven en dat de smaak van de kaas er subtiel doorheen komt. Op het moment dat je teveel kaas toevoegt, blijft er van de courgette smaak niets overeind staan. En om dit recept voor spaghetti met courgette, kaas en worst extra boers te maken, bak je de worst in grote stukken om deze vervolgens door de pasta te doen. Geniet in ieder geval van dit lekkere en bovendien snel te bereiden recepte voor spaghetti met courgette, kaas en worst. Buon appetito!

Met recepten met courgette in de hoofdrol vind je op onze pagina met alle courgette recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 20 mins
  • 10 mins

    20 mins

  • Hoeveelheid: Spaghetti recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g spaghetti

5 eetlepels olijfolie

1 dikke klont boter

1 courgette

250ml groentebouillon

25g Grana Padano

2 verse worsten

Peper

Zeezout

Voorbereiding

1Spoel de courgette schoon en snij daarna de bovenkant en de onderkant er vanaf. Snij de courgette daarna in de lengte in 4 stukken. Hierdoor kun je eenvoudig de zaadjes eruit snijden met een klein mesje. Het is nu nog een koud kunstje om de courgette in kleine blokjes te snijden.

2Nadat je de courgette hebt gesneden, ga je verder met de andere ingrediënten voor dit spaghetti recept. Snij het velletje van de worsten open en haal het vlees eruit. Verwarm de groentebouillon en schaaf de Grana Padano kaas alvast.

Bereiding

1Verwarm de olijfolie in een koekenpan en als de olie heet is, doe je de courgette in de pan. Maal gelijk wat zout en peper over de courgette en bak deze nu 2 tot 3 minuten. De smaak van de courgette krijgt hierdoor de kans om lekker los te komen.

2Zet koekenpan met de courgette op een laag vuurtje en doe dan ook de warme bouillon bij de courgette. Kook de courgette tot deze gaar is in de bouillon, dit duurt iets langer dan 5 minuten.

3Terwijl de courgette wordt gekookt, zet je een pan water op het vuur voor de spaghetti. Als het water kookt, doe je een kleine eetlepel zeezout in de pan en daarna de spaghetti. Kook de spaghetti 'al dente', dit houdt in dat de pasta nog een lekkere bite heeft. Zo eten Italianen hun pasta het liefst.

4Verwarm in een andere koekenpan de boter. Als de boter gloeiend heet is, doe je het vlees van de worsten in de pan. Bak de worst in grote stukken hard aan, zodat de buitenkant mooi bruin en knapperig wordt. Ook dit geeft de meeste smaak.

5Controleer of de courgette gaar is. Zodra dit het geval is, doe je de helft van de courgette in een keukenmachine of staafmixer. Voeg ook gelijk de kaas toe en zet de machine aan. Proef of je tevreden bent over de smaak van de courgette saus. In de saus moet de courgette de boventoon voeren, maar de smaak van de kaas moet er wel doorheen komen. Eventueel kun je wat extra kaas toevoegen of op smaak brengen met zeezout en peper.

6Als het goed is, zijn alle onderdelen voor dit recept voor spaghetti met courgette, kaas en worst nu helemaal klaar. Giet de spaghetti af en roer de saus er gelijk door heen. Hiermee voorkom je dat de pasta gaat plakken.

7Roer daarna ook de andere helft van de blokjes courgette door de spaghetti en voeg de worst toe. Dien de spaghetti met courgette, kaas en worst op in een mooi diep pasta bord en schaaf er nog wat kaas overheen. Dit spaghetti recept met courgette in de hoofdrol is nu helemaal klaar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

1 Review

Wim Pothoff

augustus 21, 2017

Heerlijk! De kwaliteit van de verse worst is erg belangrijk in dit soort recepten!

Het lukt niet om mij in te schrijven voor de nieuwsbrief?

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.