Spaghetti met gehakt

Spaghetti met gehakt Spaghetti met gehakt 0 0 5 0

maart 25, 2015

Spaghetti met gehakt

Over spaghetti met gehakt

Spaghetti met gehakt is een combinatie die vaak samen gaat en zo ook in dit recept. In dit recept voor spaghetti met gehakt wordt heerlijk kalfsgehakt gebruikt, echter wordt dit niet gecombineerd tomatensaus. De saus uit dit recept wordt op basis van bouillon en rode wijn gemaakt. Doordat het gehakt ruim 3 uur stooft in de bouillon en rode wijn, krijgt de gehaktsaus een uitgesproken karakteristieke smaak. Veel plezier toegewenst en wij hopen dat jij net zo geniet van dit recept voor spaghetti met gehakt als wij hebben gedaan. Buon appetito!

Toch op zoek naar een ander spaghetti recept..? Bekijk dan ons volledige overzicht met spaghetti recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 30 mins
  • 10 mins

    30 mins

  • Hoeveelheid: spaghetti recept voor 4 personen

Ingrediënten

400g spaghetti

600g ongekruid kalfsgehakt

10g boter

1 ui

1 kleine wortel

1 stengel bleekselderij

1 eetlepel Italiaanse kruiden

500ml kalfsbouillon

500ml Italiaanse droge rode wijn (Primitivo)

3 eetlepels tomatenpuree

1 eetlepel zeezout

Vers gemalen peper

Verse peterselie

Parmigiano Reggiano

Voorbereiding

1Verwijder de schil van de ui en snij de ui in kleine stukjes. Was de wortel en de bleekselderij en snij deze beide ingrediënten zo fijn als mogelijk. Hak de verse peterselie super fijn.

Bereiding

1Verwarm de boter in een koekenpan en als de boter gloeiende heet is, doe je het gehakt in de pan. Bak het gehakt helemaal uit, zodat er geen vocht meer in de pan zit en het gehakt lekker bruin en knapperig is. Dit kan zomaar 5 tot 10 minuten duren. Gooi vervolgens de ui, wortel, bleekselderij en de Italiaanse kruiden in de pan. Bak deze ingrediënten een paar minuten mee, zodat de smaken hiervan goed los komen.

2Vervolgens doe je ook de bouillon in de pan samen met de rode wijn. Voeg ook gelijk zeezout en vers gemalen peper toe. Zet het vuur op hoog en als de inhoud van de pan bijna kookt, draai je he vuur op laag en doe je de deksel op de pan. Laat de pan nu 3 uren zachtjes pruttelen, hierdoor ontstaat een extra krachtige smaak. Na 3 uur doe je de deksel van de pan en laat je de saus met gehakt helemaal inkoken. Als de gehaktsaus de juiste textuur heeft, dan proef je de saus om te bepalen of de smaak goed is. Als de smaak te krachtig is, kun je een klein scheutje melk toevoegen. En indien de smaak onvoldoende is, voeg je gerust wat extra zeezout toe.

3Voor het koken van de spaghetti breng je een pan water aan de kook. Als het water kookt, doe je de spaghetti in de pan met een eetlepel zeezout. Kook de spaghetti 'al dente', zodat de pasta nog een lekkere bite heeft. Zodra dit het geval is, giet je de spaghetti af en roer je gelijk wat van de saus met gehakt er doorheen.

4Dit recept voor spaghetti met gehakt is nu helemaal klaar. Serveer de pasta in een mooi diep pastabord en strooi er lekker wat Parmezaans kaas over. Garneer tot slot met wat verse peterselie. Geniet van dit recept voor spaghetti met gehakt! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.