Spaghetti met groene asperges

Spaghetti met groene asperges Spaghetti met groene asperges 5 0 5 2

mei 15, 2016

Spaghetti met groene asperges

Over spaghetti met groene asperges

Pasta smaakt altijd lekker in combinatie met groene asperges. In dit recept voor spaghetti met groenen asperges worden de asperges op twee manieren gebruikt. De toppen worden gekookt in de groentebouillon en daarna bij de spaghetti gevoegd. Het overige deel van de asperges wordt gebruikt om hier een aspergesaus van te maken. Deze aspergesaus wordt op smaak gebracht met wat Parmezaanse kaas. Als je de Parmezaanse kaas goed doseert, dan proef je echt de smaak van de asperges met op de achtergrond een licht kazige smaak. Asperges en kaassaus gaan natuurlijk sowieso goed samen en ook deze combinatie is erg geslaagd al zeggen wij het zelf.

Mocht jij dit recept hebben gemaakt, laat ons dan weten wat jij hiervan vindt. Voor tips en suggesties houden wij ons natuurlijk ook aanbevolen. Meer lekkere recepten met asperges in de hoofdrol vind je op onze pagina over asperges.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Bereiding: 25 minuten
  • 5 minuten

    25 minuten

  • Hoeveelheid: Spaghetti recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g spaghetti

250g groene asperges

Boter

1 ui

150ml groentebouillon

Een lekker handje Parmezaanse kaas

Peper

Zeezout

Voorbereiding

1Qua voorbereiding bestaat dit recept voor spaghetti met groene asperges uit vier handelingen die moeten worden verricht. Je begint met het verwijderen van de schil van de ui. Daarna snijd je de ui in kleine stukjes. Snijd de houtige onderkant van de asperge en gooi deze weg. Snijd de toppen er af en het overige deel in stukjes van een halve centimeter. Verwarm de bouillon en schaaf de kaas.

Bereiding

1Smelt een lekkere klont boter in een koekenpan. Als de boter is gesmolten doe je de ui en de stukjes asperge in de pan. Fruit de ui en de asperges ongeveer een minuut of 3. Het is de bedoeling dat de smaak goed los komt.

2Vervolgens doe je de bouillon in de pan. Zorg ervoor dat de asperges wel onder staan, zodat deze langzaam kunnen garen in de bouillon. De asperges moeten uiteindelijk 'al dente' worden gekookt, dus dit mag gewoon op een laag vuurtje eventueel met de deksel op de pan.

3Terwijl de asperges koken in de bouillon zet je een pan water op voor het koken van de spaghetti. Als het water kookt, dan doe je eerst een eetlepel zeezout in het kookwater en daarna de pasta. Kook de pasta 'al dente'.

4Ondertussen controleer je of de asperges de juiste garing hebben. Als dit het geval is, haal je de toppen uit de pan en deze leg je apart. De overige stukjes asperge doe je samen met de bouillon en het handje Parmezaanse kaas in een staafmixer. Zet het apparaat aan en pureer de asperges tot een mooie gladde saus.

5Afhankelijk van de dikte van de aspergesaus kun je nog wat bouillon toevoegen. Proef de saus om te bepalen of je tevreden bent over de smaak. Vers gemalen peper en wat zeezout toevoegen helpt om de saus hoger op smaak te krijgen.

6Als de spaghetti 'al dente' is, giet je deze af en daarna doe je de pasta terug in de pan. Roer gelijk de aspergesaus door de pasta en voeg ook de toppen toe. Dit recept voor spaghetti met groene asperges is nu helemaal klaar.

7Dien de spaghetti op in voorverwarmde borden en schaaf er lekker wat Parmezaanse kaas overheen. Geniet van dit lekkere recept voor spaghetti met groene asperges. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

2 Beoordelingen

Monique

juni 15, 2017

Superbe!!

Laurien

april 28, 2017

Erg lekker!

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.