Spaghetti met groene asperges

Over spaghetti met groene asperges
Pasta smaakt altijd lekker in combinatie met groene asperges. In dit recept voor spaghetti met groenen asperges worden de asperges op twee manieren gebruikt. De toppen worden gekookt in de groentebouillon en daarna bij de spaghetti gevoegd. Het overige deel van de asperges wordt gebruikt om hier een aspergesaus van te maken. Deze aspergesaus wordt op smaak gebracht met wat Parmezaanse kaas. Als je de Parmezaanse kaas goed doseert, dan proef je echt de smaak van de asperges met op de achtergrond een licht kazige smaak. Asperges en kaassaus gaan natuurlijk sowieso goed samen en ook deze combinatie is erg geslaagd al zeggen wij het zelf.
Mocht jij dit recept hebben gemaakt, laat ons dan weten wat jij hiervan vindt. Voor tips en suggesties houden wij ons natuurlijk ook aanbevolen. Meer lekkere recepten met asperges in de hoofdrol vind je op onze pagina over asperges.
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 5 mins
- Bereiding: 25 mins
- Hoeveelheid: Spaghetti recept voor 2 personen
Voorbereiding
1Qua voorbereiding bestaat dit recept voor spaghetti met groene asperges uit vier handelingen die moeten worden verricht. Je begint met het verwijderen van de schil van de ui. Daarna snijd je de ui in kleine stukjes. Snijd de houtige onderkant van de asperge en gooi deze weg. Snijd de toppen er af en het overige deel in stukjes van een halve centimeter. Verwarm de bouillon en schaaf de kaas.
Bereiding
1Smelt een lekkere klont boter in een koekenpan. Als de boter is gesmolten doe je de ui en de stukjes asperge in de pan. Fruit de ui en de asperges ongeveer een minuut of 3. Het is de bedoeling dat de smaak goed los komt.
2Vervolgens doe je de bouillon in de pan. Zorg ervoor dat de asperges wel onder staan, zodat deze langzaam kunnen garen in de bouillon. De asperges moeten uiteindelijk 'al dente' worden gekookt, dus dit mag gewoon op een laag vuurtje eventueel met de deksel op de pan.
3Terwijl de asperges koken in de bouillon zet je een pan water op voor het koken van de spaghetti. Als het water kookt, dan doe je eerst een eetlepel zeezout in het kookwater en daarna de pasta. Kook de pasta 'al dente'.
4Ondertussen controleer je of de asperges de juiste garing hebben. Als dit het geval is, haal je de toppen uit de pan en deze leg je apart. De overige stukjes asperge doe je samen met de bouillon en het handje Parmezaanse kaas in een staafmixer. Zet het apparaat aan en pureer de asperges tot een mooie gladde saus.
5Afhankelijk van de dikte van de aspergesaus kun je nog wat bouillon toevoegen. Proef de saus om te bepalen of je tevreden bent over de smaak. Vers gemalen peper en wat zeezout toevoegen helpt om de saus hoger op smaak te krijgen.
6Als de spaghetti 'al dente' is, giet je deze af en daarna doe je de pasta terug in de pan. Roer gelijk de aspergesaus door de pasta en voeg ook de toppen toe. Dit recept voor spaghetti met groene asperges is nu helemaal klaar.
7Dien de spaghetti op in voorverwarmde borden en schaaf er lekker wat Parmezaanse kaas overheen. Geniet van dit lekkere recept voor spaghetti met groene asperges. Buon appetito!
Gerelateerde recepten
8 Reviews
FritsM
maart 28, 2021
Ik bak en kok eerst de punten en haal dan de punten er uit en kook daarna de rest van de asperges . Dat kan best achter elkaar
Gelijktijdig kan de de pasta zeker 10 min gekookt worden
Adinda
mei 19, 2020
Ik heb dit recept al een paar keer gemaakt en wij zijn fan!
Ik gebruik wel een vegan parmezaanse kaas van Violife, werkt even goed!
Marleen
juli 2, 2019
Heerlijk!!
Gonnie
juni 12, 2018
Delizioso
Roelie
maart 15, 2018
Heerlijk en snel te bereiden
Monique
juni 15, 2017
Superbe!!
Laurien
april 28, 2017
Erg lekker!
Petra Wiggers
juni 17, 2021
Verrukkelijke spaghetti. Ik heb de spaghetti gegeten als bijgerecht bij een kalfentrecote met gorgonzolaroomsaus (recept op Smulweb). In plaats van de groentebouillon heb ik droge witte wijn toegevoegd aan de saus. Ook heb ik eerst de aspergepunten gekookt. Uit depan gehaald en daarna de rest van de asperges. We hebben genoten. Bedankt voor dit lekkere recept.