Spaghetti Ragu alla Bolognese

Spaghetti Ragu alla Bolognese Spaghetti Ragu alla Bolognese 5 0 5 3

maart 15, 2015

Spaghetti Ragu alla Bolognese

Over Spaghetti Ragu alla Bolognese

Spaghetti Ragu alla Bolognese staat in Nederland bekend als Spaghetti Bolognese. Dit is niet het originele Italiaanse recept, maar eigenlijk niets anders dan tomatensaus met gehakt. Ragu alla Bolognese is het recept wat vandaag de dag nog steeds in Italië wordt bereid en inmiddels tot een ware kunst is verheven. Officieel mag Ragu alla Bolgonese ook alleen met Tagliatelle worden gegeten en eigenlijk zelfs geen eens tomaat of tomatensaus bevatten.
Soms wordt deze traditionele saus ook geserveerd in combinatie met, de grote broer van Tagliatelle, Pappardelle.

Bekijk ook ons recept voor Spaghetti Bolognese!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 15 mins
  • Bereiding: 3 hrs
  • 15 mins

    3 hrs

  • Hoeveelheid: spaghetti recept voor 6 personen

Ingrediënten

500g spaghetti van De Cecco

50g ui

50g bleekselderij

50g wortel

100g pancetta

150g rundergehakt

150g half-om-half gehakt

200ml Italiaanse rode wijn

200ml runderbouillon

3 eetlepels tomatenpuree

2 eetlepels olijfolie

Verse peper

Zeezout

Voorbereiding

1Was de bleekselderij en de wortel. Snij deze vervolgens samen met de ui zo klein mogelijk en de pancetta in kleine dobbelsteentjes van ongeveer een halve centimeter. Verwarm de runderbouillon en doe hier de tomatenpuree in.

Bereiding

1Verwarm een stoofpan en doe hier de olijfolie in. Fruit de bleekselderij, de wortel en de ui in de stoofpan. Zet een koekenpan op het vuur, verwarm deze en bak de pancetta helemaal uit in zijn eigen vet. Als de pancetta helemaal is uitgebakken, ligt het in zijn eigen vet in de pan. Bak in dit vet de 2 soorten gehakt net zolang tot dat het gehakt mooi bruin en knapperig is.

2Hevel het gehakt en de pancetta over van de koekenpan naar de stoofpan waarin ook de groente zitten. Meng de ingrediënten en blus het vlees en de groente af met de rode wijn. Laat de wijn enigszins absorberen door de inhoud van de pan. Doe vervolgens ook de runderbouillon met de tomatenpuree in de pan en zet het vuur op zacht. Voeg zeezout en verse peper naar smaak toe. Laat de pan nu 2 uur op het aller laagste pitje pruttelen. Indien de saus te snel indikt, zet je de pan gewoon op een warmhoudplaatje en kun je wat water toevoegen.

3Als het hele huis ruikt naar heerlijke Ragu alla Bolognese, de smaak en de textuur van de saus perfect is, zet je een pan met gezouten water op en kook je de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking. Als de spaghetti 'al dente' is, giet je deze af en doe je de spaghetti terug in de pan. Roer gelijk wat saus uit de pan door de spaghetti om te voorkomen dat deze gaat plakken.

4Serveer de spaghetti in diepe borden en doe nog wat saus over het gerecht. De Spaghetti con Ragu alla Bolognese is nu klaar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

3 Reviews

Eva

november 19, 2020

Zalig!

Jack Ceelen

mei 18, 2016

Ik ga dit proberen ipv spaghetti bolognese

Charlotte

mei 10, 2016

Een erg lekker recept!

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.