Spaghetti ricotta

Spaghetti ricotta Spaghetti ricotta 0 0 5 0

maart 16, 2015

Spaghetti ricotta

Over Spaghetti ricotta

Spaghetti Ricotta is een snel en simpel te bereiden gerecht met een lekkere frisse smaak. De citroen en de kruiden zorgen ervoor dat de Ricotta een heerlijk smaak krijgt welke heerlijk weg eet in combinatie met spaghetti. Als je 's avonds een keer geen zin hebt om te koken of haast hebt, is dit een ideaal gerecht om klaar te maken!

Op zoek naar meer recepten met ricotta? Kijk dan gerust even in ons overzicht met Italiaanse recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Bereiding: 10 minuten
  • 10 minuten

    10 minuten

  • Hoeveelheid: spaghetti recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g spaghetti van De Cecco

2 eetlepels olijfolie

1 teentje knoflook

1 sjalot

1 takje tijm

1 takje verse oregano

20 blaadjes basilicum

10 takjes verse peterselie

1/2 citroen

Verse peper

Zeezout

Voorbereiding

1Verwijder de schil van de knoflook en sjalot en snij deze vervolgens in kleine stukjes. Verwijder de blaadjes van de kruiden van de takjes.

Bereiding

1Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking in gezouten water. Verwarm de olijfolie in de koekenpan en fruit hierin de sjalot, knoflook, tijm en oregano. Na 3 minuten doe je ook de ricotta in de pan.

2Zorg ervoor dat de ricotta mooi glad wordt en knijp het sap van de halve citroen uit boven de pan. Breng het geheel op smaak met peper en zout, roer het geheel door en zet op het laagste pitje. Zorg ervoor dat de ricotta wel vloeibaar blijft. Ricotta heeft namelijk de neiging om snel in te dikken. Eventueel kun je wat kookwater van de pasta in de koekenpan doen.

3Als het goed is, is de spaghetti nu ongeveer 'al dente'. Giet de spaghetti af en doe deze gelijk bij de ricotta in de pan samen met de blaadjes basilicum en de peterselie. Roer het geheel wederom goed door en serveer in diepe borden. De Spaghetti Ricotta is nu helemaal klaar, buon appetito!

Serveertip

1Eventueel kun je nog wat verse peterselie over het gerecht heen strooien. Indien je nog wat Parmigiano Reggiano in huis hebt, kun je hier ook een klein beetje van overheen raspen. Niet te veel, wat dan gaat het overheersen. Op deze manier perfectioneer je de Spaghetti Ricotta.

Gerelateerde recepten

0 Beoordelingen

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.