Spaghetti paprika

Spaghetti paprika Spaghetti paprika 5 0 5 1

maart 19, 2015

Spaghetti paprika

Over spaghetti paprika

Spaghetti met paprika is gebaseerd op op het bekende Italiaanse recept 'Peperonata'. Peperonata bestaat uit 3 soorten paprika welke langzaam worden gestoofd en op smaak worden gebracht met balsamico, Parmigiano Reggiano en verschillende Italiaanse kruiden. De Peperonata geeft de pasta volop smaak. Kortom, dit spaghetti met paprika is een gegarandeerd succes voor de paprika liefhebbers onder ons die van de Italiaanse keuken houden.

Toch op zoek naar een andere spaghetti recept?

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 45 mins
  • 10 mins

    45 mins

  • Hoeveelheid: spaghetti recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g spaghetti van De Cecco

1 rode paprika

1 gele paprika

1 groene paprika

2 rode uien

2 tenen knoflook

2 eetlepels balsamico

1 eetlepel oregano

2 rijpe tomaten

Verse peper

Zeezout

Verse peterselie

10 blaadjes basilicum

20g Parmigiano Reggiano

Olijfolie

Voorbereiding

1Verwijder de lijsten inclusief alle pitjes uit de paprika's en snij de paprika's in de lengte in repen. Verwijder de schil van de rode uien en de knoflook en snij deze respectievelijk in brede ringen en grove stukken. Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snij de tomaten in kleine blokjes. Hak de peterselie fijn, scheur de blaadjes basilicum en rasp de Parmigiano Reggiano.

Bereiding

1Verwarm de olijfolie in een koekenpan. Als de olijfolie warm is, doe je de rode ui en de knoflook in de pan. Warm de rode ui en knoflook snel op en laat deze daarna ongeveer 10 minuten op een heel klein pitje staan. De olijfolie, knoflook en rode ui hebben even tijd nodig om hun smaken volledig tot hun recht te laten komen.

2Na 10 minuten doe je ook de paprika, de oregano en de balsamico in de pan. Roer de paprika goed door en zorg er vervolgens voor dat de paprika snel warm wordt. Draai dan het vuur op laag, doe de deksel op de koekenpan en laat de paprika nu 30 minuten stoven.

3Na 30 minuten doe je ook de tomaat in de pan samen met de basilicum. Geef de tomaat ongeveer 10 minuten om te transformeren in tomatensaus. Als dat is gelukt, breng je het geheel op smaak met verse peper en zeezout. Strooi de peterselie door het gerecht, roer goed door en dan is het tijd om paprika bij de spaghetti te voegen.

4Zorg ervoor dat de spaghetti 'al dente' is gekookt, zodra de paprika of beter gezegd de Peperonata klaar is. Giet de spaghetti af en doe deze in de pan bij de paprika samen met de Parmigiano Reggiano. Roer het geheel goed door en dien het gerecht op. De spaghetti met paprika is nu helemaal klaar, buon appetito!

Gerelateerde recepten

1 Review

Antonietta

februari 13, 2020

Verrassend lekker! Met belegen kaas ipv de parmigiano gemaakt en meer balsamico. Erg lekker recept.

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.