Spaghetti met worst, broccoli en rode peper

Spaghetti met worst, broccoli en rode peper Spaghetti met worst, broccoli en rode peper 0 0 5 0

juli 23, 2017

Spaghetti met worst, broccoli en rode peper

Over spaghetti met worst, broccoli en rode pepers

Eigenlijk komt het zelden voor dat ik een recept maak dat in een kooktijdschrift staat, maar dit recept voor spaghetti met verse worst, broccoli en rode Spaanse pepers is hier een uitzondering op. Toevalligerwijs kwam ik dit recept tegen, toen ik door een oude Jamie Magazine, uiteraard de jaarlijkse Italië editie, bladerde. Een van Jamie's Italiaanse leermeesters van vroeger had dit recept gemaakt. Nadat ik dit recept was tegengekomen, is het in mijn hoofd blijven zitten en is het er niet meer uit gegaan.

Gisteren hebben we dit recept dus gemaakt en ik kan je verklappen de smaak is echt bijzonder. De smaak van de worst is duidelijk aanwezig, die komt bij iedere hap in meerdere of mindere mate wel terug. Het pepertje moet je ook niet onderschatten, daarvan merk je ook wel dat die erin zit. Maar de roosjes broccoli zorgen er echt voor dat het een gerecht is waar je ook de variatie goed in proeft. Tot gisteren kreeg ik dit recept niet uit mijn hoofd omdat ik het graag wilde maken. Dit was slechts tijdelijk opgelost, want nu denk ik wanneer gaan we dit weer maken..?

PS - mocht er nog een broccoli in de koelkast liggen maar heb je niet alle ingrediënten voor dit recept. Er is op deze website een pagina te vinden met daarop al onze broccoli recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 20 mins
  • 5 mins

    20 mins

  • Hoeveelheid: spaghetti recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g spaghetti

1 broccoli

2 verse worsten van de slager

1 Spaanse peper

Olijfolie

Een klein beetje kookvocht van de pasta

Voorbereiding

1Snijd de roosjes broccoli van de steel en spoel deze schoon met water. Maak een sneetje in de worsten en haal het vlees eruit. Snijd de onder- en bovenkant van de Spaanse peper en snijd deze daarna in kleine stukjes. Naarmate je meer zaadjes gebruikt, wordt het gerecht scherper.

Bereiding

1Zet alvast een pan water op het vuur om de spaghetti in te koken.

2Ondertussen kook je de roosjes broccoli 'al dente, dus beetgaar, in een pannetje met water en wat zout. Dit duurt zo'n 3 tot 5 minuten. Je kunt dit natuurlijk ook controleren door in de broccoli te prikken met een vork.

3Als het water voor de pasta kookt, voeg je een eetlepel zeezout toe. Daarna gaat ook de spaghetti in de pan. Ook de spaghetti kook je 'al dente'.

4Op een andere pit verwarm je wat olijfolie in een koekenpan. Als de olijfolie heet is, doe je de stukken van het worstvlees in de pan. Bak dit rondom bruin en knapperig.

5Vervolgens doe je ook de stukjes Spaanse peper in de pan. Zoals gezegd, hoe meer zaadjes je in de pan doet dus doe voorzichtig. Fruit het pepertje zo'n 1 tot 2 minuten.

6Als laatste voeg je de gekookte broccoli toe. Roer alle ingrediënten door elkaar en voeg dan een klein beetje van het kookvocht toe. Maak alle aanbaksels in de pan los. Er moet een heel dun laagje vocht in de koekenpan zitten. Dit zorgt er straks voor dat de spaghetti niet gaat plakken.

7Tot slot giet je de spaghetti af in een vergiet. Daarna doe je deze in de koekenpan en roer je inhoud hiervan goed door, zodat alles mooi gelijkmatig wordt verdeeld. Dit recept voor spaghetti met verse worst, broccoli en rode pepers is nu helemaal klaar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.