Spaghetti Bolognese

Spaghetti Bolognese Spaghetti Bolognese 5 0 5 2

maart 14, 2015

Spaghetti Bolognese

Over Spaghetti Bolognese

Spaghetti Bolognese is in Nederland waarschijnlijk het meest bekende Italiaans recept. Maar wat veel mensen niet weten is dat Spaghetti Bolognese officieel niet eens een echt Italiaanse gerecht is, maar juist Amerikaans en afgeleid van het traditionele gerecht Ragu alla Bolognese. De originele bereidingswijze van dit recept komt zeer precies. Dit in tegenstelling tot dit recept, wat eigenlijk niets anders is dan tomatensaus met gehakt. Natuurlijk kun je dit zo lekker maken als jezelf wil en dat hebben wij dan ook gedaan! Gebruik alleen verse ingrediënten en voeg een scheutje droge witte wijn toe voor een rijke smaak! Op deze manier krijgt het meeste bekende niet Italiaanse pasta recept, toch een zeer Italiaanse smaak! Geniet van dit lekkere recept voor!

Toch een ander recept met spaghetti? Bekijk hier al onze spaghetti recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 20 mins
  • 10 mins

    20 mins

  • Hoeveelheid: spaghetti recept voor 2 tot 3 personen

Ingrediënten

250g spaghetti

2 eetlepels olijfolie

1 teentje knoflook

2 sjalotten

200g half om half gehakt

100ml Italiaanse droge witte wijn (Pinot Grigio)

6 trostomaten

70g tomatenpuree van Mutti

Verse peper

Zeezout

Parmigiano Reggiano

Verse peterselie

Voorbereiding

1Voor het maken van Spaghetti Bolognese is de voorbereiding eenvoudig. Snij het teentje knoflook en de 2 sjalotten in kleine stukjes. Ontvel de trostomaten, verwijder de zaadjes en snij ook de tomaten in stukken.

Bereiding

1Verwarm de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin het teentje knoflook en de sjalotten. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit langzaam rul. Als het gehakt lekker knapperig is, afblussen met de Pinot Grigio. Laat het vocht van de wijn langzaam absorberen door de inhoud van de pan.

2Als het vocht van de wijn nagenoeg verdwenen is, voeg je de ontvelde tomaten toe. Als de tomaten helemaal gaar zijn en daardoor super zacht, doe je ook de tomatenpuree in de pan. Proef vervolgens of het gerecht voldoende op smaak is, desgewenst peper en zout toevoegen om de Bolognese saus op smaak te brengen. Alle ingrediënten zitten nu in de pan.

3Zet een pan water op het vuur en kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking 'al dente'. 'Al dente' betekent wel gaar, maar met nog wat bite. Als de spaghetti de gewenste textuur is, giet je deze af en doe je de spaghetti weer terug in de pan. Doe gelijk een beetje Bolognese saus bij de pasta om te voorkomen dat deze gaat plakken. Om de Spaghetti Bolognese helemaal af te maken, dien je deze op in een diep bord en garneer je het gerecht met verse peterselie en wat Parmezaanse kaas. Het oog wil ook wat, je eet per slot van rekening toch ook met je ogen. Buon appetito!

Serveertip

1Je kunt ervoor kiezen om in plaats van witte wijn rode wijn te gebruiken. Door rode wijn te gebruiken, komt de smaak van de Spaghetti Bolognese dichter bij de smaak van het traditionele recept voor Ragu alla Bolognese in de buurt.

Gerelateerde recepten

3 Reviews

Mats

september 29, 2018

heerlijk!

Tjerk Kleisma

mei 19, 2016

Beste Jack,

Grazie mille voor jouw reactie!
Enige tijd geleden heb ik een uitgebreide blog geschreven over de verschillen tussen het klassieke recept voor Ragu alla Bolognese en het recept op deze pagina, spaghetti bolognese.

Alle ins & outs over de verschillen tussen beide gerechten vind je in dit artikel.
Mocht jij naar aanleiding daarvan nog vragen hebben, laat het gerust weten.

Ciao!

Tjerk
AllesOverItaliaansEten.nl

Jack Ceelen

mei 18, 2016

Ik had altijd begrepen dat er geen olijfolie wordt gebruikt maar boter en geen knoflook omdat het een Noord itiaans gerecht is van oorsprong en dat er wel bleekselderij en wortel bij moet. U zegt dat het een Amerikaans recept is maar dat is toch spaghetti met meatballs?

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.