Spinaziepesto

Spinaziepesto Spinaziepesto 0 0 5 0

maart 25, 2015

Spinaziepesto

Over spinaziepesto

Pesto kun je op veel manieren maken en in dit recept voor spinaziepesto wordt de basilicum uit de traditionele groene pesto logischerwijs vervangen door spinazie. Spinazie geeft toch weer een hele andere dimensie aan de pesto, doordat de textuur en de smaak net even anders is. In dit recept is er voor gekozen om de pesto op de klassieke manier te vijzelen. Indien je geen vijzel hebt, of gewoon geen zin of tijd hebt om te vijzelen, kun je natuurlijk ook kiezen voor de eenvoudige manier door alle ingrediënten in een staafmixer of keukenmachine te doen. Met 1 simpele druk op de knop is de pesto van spinazie dan klaar.

Op zoek naar meer lekkere echte Italiaanse recepten..? Bekijk dan ons complete overzicht met Italiaanse recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 15 mins
  • 5 mins

    15 mins

  • Hoeveelheid: pesto recept voor 4 personen

Ingrediënten

150g spinazie

50g pijnboompitten

100g Parmigiano Reggiano

1 teen knoflook

Olijfolie

Zeezout

Vers gemalen peper

Voorbereiding

1Was de spinazie en verwijder vervolgens steeltjes van de spinazie. Hak de pijnboompitten met een scherp mes voorzichtig al een beetje fijn. Schaaf de Parmigiano Reggiano en snij de knoflook in kleine stukjes.

Bereiding

1Doe de spinazie in een vijzel en stamp de spinazie tot een mooie gladde substantie. Zodra je textuur van de spinazie volledig is verdwenen, doe je de knoflook in de vijzel. Stamp de spinazie en knoflook tot een geheel en voeg dan de pijnboompitten toe. Ga weer verder en als ook de pijnboompitten niet meer zichtbaar zijn, dan doe je als laatste de Parmezaanse kaas bij de spinaziepesto. En als je ook de Parmezaanse kaas volledig door de pesto hebt gestampt, dan is de spinaziepesto nagenoeg klaar.

2Om de spinaziepesto echt een pesto structuur te geven, voeg je wat van de olijfolie bij de pesto. Afhankelijk van de gewenste dikte en het doeleinde waarvoor je het wil gebruiken, kun je meer of minder olijfolie toevoegen. Proef vervolgens de pesto met spinazie en voeg naar smaak vers gemalen peper en zeezout toe. De spinaziepesto is nu helemaal klaar voor verder gebruik! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.