Tiramisu met sinaasappel

Tiramisu met sinaasappel Tiramisu met sinaasappel 5 0 5 1

augustus 21, 2017

Tiramisu met sinaasappel

Over Tiramisu met sinaasappel

Omdat ik afgelopen week Tiramisu met aardbeien had gemaakt, lag er bij ons thuis in de kast nog een pak lange vingers open. En wat doe je met een pak lange vingers dat open ligt... juist, gewoon nog een keertje Tiramisu maken. Aangezien onze buren ook in Italië zijn geweest en over Tiramisu met sinaasappel waren begonnen, leek het mij een goed idee om dit ook eens te maken. Het resultaat is op de bovenstaande afbeelding te zien. Zelf vond ik het erg geslaagd en ook onze buurtjes 'appten' dat ze het verrassend lekker vonden. Dat zijn de reacties waarvoor we het natuurlijk doen.

Mocht jij geïnspireerd zijn door dit recept laat dan gerust een reactie achter onderaan deze pagina! Dit wordt bijzonder gewaardeerd!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 50 mins
  • 10 mins

    50 mins

  • Hoeveelheid: tiramisu recept voor 4 personen

Ingrediënten

300g Mascarpone

2 delen eiwit

2 eierdooiers

75g suiker

3 sinaasappels

70g lange vingers

Voorbereiding

1Rasp de schil van de 3 sinaasappels en pers vervolgens het sap uit een (1) van de sinaasappels. De andere twee sinaasappels snijd je in kleine stukjes. Breek de lange vingers in 3 stukjes per koekje. Scheid de eierdooier van het eiwit en vang beide op in een apart schaaltje.

Bereiding

1Doe de Mascarpone in een grote schaal en roer deze los met een spatel. Mascarpone is van zichzelf erg stijf, dus voordat je deze verder wilt gebruiken is het handig om deze alvast los te roeren.

2Voeg de twee eierdooiers samen met de helft van het suiker, 35-40 gram. Klop het eigeel los met een garde, zodat er een luchtig mengsel ontstaat. Roer dit mengsel vervolgens door de Mascarpone. Het is handig om te beginnen met een spatel en alleen de laatste klontjes met een garde voorzichtig weg te roeren.

3Voeg het eiwit samen met de andere helft van het suiker, ook dit is ongeveer nog zo'n 35-40 gram. Gebruik een mixer om het eiwit op te kloppen. Begin rustig en voer het tempo langzaam op. Na een minuut of 5 is het eiwit helemaal stijf geklopt. Houd de eiwitten op de kop, als deze niet uit de schaal van de mixer vallen, zijn deze perfect opgestijfd.

4Spatel deze daarna voorzichtig door het mengsel van Mascarpone en eigeel. Het is de bedoeling dat je de opgestijfde eiwitten vooral niet kapot klopt. Roer het rasp van de sinaasappel daarna ook door de vulling. Als dit klaar is, is de vulling voor de Tiramisu klaar en kun je deze in de koelkast zetten.

5Leg de gebroken stukjes lange vinger 1 voor 1 in het sinaasappelsap, zodat deze zich helemaal vol zuigen. Mocht jij toch te weinig sinaasappelsap hebben, dan kun je natuurlijk gerust een beetje sap bij persen.

6Nu is het tijd om de Tiramisu te 'bouwen'. Zet 4 glazen neer en schep met een lepel het eerste beetje van de vulling in de glazen. Daar bovenop leg je 3 tot 4 stukjes lange vinger en een laagje van de stukjes sinaasappel. Bedek dit met weer wat van de vulling, leg hier weer wat lange vingers en eventueel nog wat sinaasappel op en breng dan de laatste laag van de vulling aan.

7Zet de glazen in de koelkast en laat de Tiramisu met sinaasappel nu zo'n 2 tot 3 uur opstijven. Als de Tiramisu klaar is, kun je deze nog garneren met wat rasp, een blaadje munt en eventueel een schijfje sinaasappel. Dit lekkere dessert is nu helemaal klaar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

1 Review

Gina vandenberg-pinna

oktober 24, 2017

heb het zelf ook gemaakt nog niet zo lang geleden heerlijk fris en een geslaagd dessert, heb wel een scheutje grandmanier er aan toegevoegd voor de volwassenen ,en voor de kinderen zonder. het was heerlijk

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.