Tortellini

Tortellini Tortellini 0 0 5 0

maart 20, 2015

Tortellini

Over Tortellini

Tortellini is samen met ravioli waarschijnlijk de meest bekende soort gevulde pasta. Zelf Tortellini maken is ontzettend leuk om te doen. Verse pasta is sowieso natuurlijk velen malen lekkerder dan gedroogde en je kunt natuurlijk ook helemaal zelf bepalen welke vulling je gebruikt om de Tortellini te vullen.

In dit recept staat het maken van verse Tortellini centraal. Voor de vulling is gekozen om 2 soorten gehakt te gebruiken en deze lekker op smaak te brengen. En zoals de afbeelding al doet vermoeden wordt het gerecht samen gebracht door een snelle, maar smaakvolle tomatensaus. Veel plezier toegewenst met het maken van verse Tortellini! Buon appetito!

Meer echte Italiaanse gerechten vind je in ons overzicht met Italiaanse recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 40 mins
  • Bereiding: 40 mins
  • 40 mins

    40 mins

  • Hoeveelheid: tortellini recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g meel

2 eieren

Olijfolie

Zeezout

Vers gemalen peper

1 sjalotje

1 teen knoflook

1 eetlepel oregano

10 blaadjes verse basilicum

2 eetlepels tomatenpuree

100g kalfsgehakt

100g half-om-half gehakt

Voorbereiding

1De voorbereiding voor vers gemaakte Tortellini bestaat voor een zeer groot deel uit het maken van het deeg voor de pasta. Meng het meel en leg dit op een houten ondergrond in de vorm van een kommetje. Breek de eieren hierin en voeg wat olijfolie en zeezout toe. Roer met een vork het meel van buiten naar binnen door het ei. Doe dit net zo lang tot er als het ware een bal deeg ontstaat. Zodra dit het geval is, kneed je dit deeg voor de duur van 10 minuten. Na 10 minuten leg je het deeg in vershoudfolie in de koelkast voor de duur van 30 minuten.

2Het rusten van het deeg zorgt ervoor dat de gluten van het deeg zich kunnen verdelen en dit komt de Tortellini alleen maar ten goede. Dit geeft je natuurlijk ook de gelegenheid om het sjalotje en de knoflook voor de saus te snijden. Ook kun je nu het gehakt kruiden met zeezout, vers gemalen peper en Parmagiano Reggiano. Om te testen of het gehakt goed op smaak is kun je een soepballetje maken en deze koken in water. Proef het balletje en indien er meer smaak benodigd is, kun je dit toevoegen.

Bereiding

1Na alle voorbereidingen is het tijd om de Tortellini te construeren. Haal het deeg voor de Tortellini uit de koelkast. Draai het deeg nu door de pastamachine. Begin op de meest brede stand en eindig op het een na dunste standje. Als je een paar mooie plakken dun deeg hebt, snijd je het deeg in vierkanten van 5 centimeter bij 5 centimeter.

2Leg op ieder plakje deeg wat gehakt, de hoeveelheid hiervan is ongeveer een theelepel. Vouw van het vierkantje een driehoek, zodat de vulling bedekt is. Duw de zijkanten goed op elkaar, hiermee voorkom je dat de Tortellini straks gaat lekken. Vouw de buitenste puntjes van de driehoek Tortellini deeg om je vinger en druk ook dit stevig aan. Tot slot staat er als het goed is nog een puntje omhoog welke je naar beneden vouwt om de Tortellini af te maken. Herhaal dit principe net zo lang tot dat je voldoende Tortellini hebt.

3Aangezien het koken van de Tortellini erg snel gaat, starten wij eerst met het maken van een eenvoudige, maar zeer smaakvolle tomatensaus. Doe wat olijfolie in een koekenpan en verwarm deze. Zodra de olijfolie heet is, doe je het sjalotje en de knoflook in de pan samen met 1 eetlepel oregano. Fruit de ingrediënten voor de duur van 2 tot 3 minuten. Doe dan 2 tot 3 eetlepels Mutti tomatenpuree in de koekenpan er verdun deze met een klein beetje water. Kneus 10 blaadjes basilicum en voeg deze bij de tomatensaus. Breng het geheel op smaak met zeezout en vers gemalen peper. Laat de tomatensaus nu zachtjes pruttelen.

4Zet een pan water op het vuur en als het water kookt, leg je de Tortellini voorzichtig in het kokende water. Voeg gelijk zeezout toe. Aangezien de Tortellini vers is gemaakt, is deze erg snel gaar. Je zult merken dat binnen een paar minuten de Tortellini begint te drijven. Zodra de Tortellini drijft, betekent dit dat deze gaar is. Aangezien wij de Tortellini hebben gevuld met gehakt laat je de Tortellini nog heel even in de pan om zeker te weten dat ook de vulling gaar is.

5Haal de Tortellini voorzichtig uit het water met een schuimspaan en leg deze in de koekenpan met tomatensaus. Roer de Tortellini door de tomatensaus, zodat deze allen zijn bedekt met een mooi dun laagje tomatensaus. Serveer de Tortellini in diepe borden en garneer met een blaadje verse basilicum. Geniet van deze heerlijke vers gemaakte Tortellini! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.